Comeback ZPC Amersfoort komt te laat: 'Gingen met meer risico spelen'

AMERSFOORT - De comeback van de waterpoloërs van ZPC Amersfoort kwam op bezoek bij Het Ravijn te laat. De Amersfoorters gingen in Nijverdal, nadat ze in de laatste periode vijf keer scoorden, met 11-7 onderuit.
Het Ravijn - ZPC Amersfoort
Het Ravijn - ZPC Amersfoort © RTV Utrecht
ZPC Amersfoort begon niet goed en keek na de eerste periode al tegen de 3-1 achterstand aan. Bij rust had de thuisploeg de 6-2 voorsprong. In het derde kwart wist ZPC Amersfoort zich niet te herpakken. Integendeel, Het Ravijn breidde de voorsprong uit naar 9-2. In de laatste periode wist ZPC eindelijk op stoom te komen, maar de winst kwam voor Het Ravijn niet meer in gevaar: 11-7.
In de eredivisie waterpolo staat ZPC Amersfoort op de zesde plek. Zondag zouden de Amersfoorters in actie komen tegen Den Haag, maar dat duel gaat niet door.
Ik heb liever de winst dan dat ik zelf scoor
Max van der Werve

Vijf keer Van der Werve

In de eerste drie kwarten was ZPC Amersfoort aanvallend onmachtig. "Ja, hoe kan dat?", vraagt coach Jeroen Cavaljé zich hardop af. "Het is een stukje mentaliteit. Dat je wedstrijden niet wint is tot daaraan toe, maar we geven ze zo makkelijk weg. De inzet vond ik heel slecht."
Alle vijf de doelpunten in laatste kwart van ZPC Amersfoort kwamen op naam van Biltenaar Max van der Werve. "We gingen toen toch met iets meer risico spelen. Het is leuk maar ik heb er niet zoveel aan. Ik heb liever de winst en dat ik zelf niet scoor", aldus Van der Werve na afloop tegen RTV Utrecht.
"Het is mooi dat de jonge jongens in het laatste kwart hard hebben gewerkt en meer diepgang brachten", aldus coach Cavaljé.
ZPC Amersfoort heeft, net als veel andere clubs, te maken gehad met veel coronagevallen. Ook Van der Werve raakte besmet. "Ik heb er redelijk veel last van gehad. Ik ben er niet ziek van geweest, maar toen ik ging trainen was mijn hele conditie weg."