KNVB en FC Utrecht willen meer publiek en later stoppen

Vorig seizoen mocht Stadion Galgenwaard ook slechts gedeeltelijk gevuld worden
Vorig seizoen mocht Stadion Galgenwaard ook slechts gedeeltelijk gevuld worden © fcutrecht.nl
UTRECHT - De clubs uit het betaalde voetbal zijn "ernstig teleurgesteld" over het besluit van het kabinet dat zij slechts een derde van hun stadioncapaciteit mogen benutten.
De versoepeling, die deze week ingaat, gaat niet ver genoeg, vinden de betrokkenen die woensdag overleg hadden. KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, clubs en de supportersverenigingen spreken zich ook uit voor een 'sluitingstijd' van 23.00 uur in plaats van 22.00 uur. "We richten ons daarom samen met de cultuur-, sport- en evenementensectoren tot de Tweede Kamer en gaan met Tweede Kamerleden in gesprek met de vraag of zij nu het kabinet om het perspectief kunnen vragen dat wij, maar ook andere sectoren nodig hebben", aldus een woordvoerder van de voetbalbond.
Ook FC Utrecht-directeur Thijs van Es laat op de clubwebsite weten zeer teleurgesteld te zijn dat het stadion niet voor 2/3 gevuld kan worden. "Omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord mogelijk is. Voetballen voor grotendeels lege tribunes kost ons en alle andere clubs heel veel extra geld, terwijl wij het al twee jaar lang financieel gezien heel zwaar hebben vanwege de overheidsbeperkingen. We kunnen niet weer zonder enig perspectief een traject ingaan dat wekenlang of maandenlang gaat duren."
Van Es benadrukt nog maar eens dat het betaald voetbal om spelen voor publiek draait. "Dat is niet alleen een financieel verhaal, supporters zijn in alle opzichten voor ons belangrijk. In het betaald voetbal komen topsport, cultuur en evenementen samen. Ruim 8 miljoen Nederlanders hebben binding met een club, en wij als club hebben een vast en trouw publiek. Voetballen voor lege tribunes is voor alle betrokkenen sfeerloos."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.