Jumbo-Visma langer door met Scheperkamp

© Orange Pictures
ZEIST - Team Jumbo-Visma heeft het contract van Merijn Scheperkamp opengebroken en verlengd met twee jaar. De 21-jarige sprinter van Schaatsvereniging Zeist, die tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen stuntte met een startbewijs voor de Olympische Spelen, zal daarnaast definitief worden overgeheveld naar de hoofdmacht van coach Jac Orie.
Voor Scheperkamp gaat er met het tekenen van zijn eerste profcontract een langgekoesterde wens in vervulling. "Ik ben superblij met het vertrouwen dat ik van de ploeg heb gekregen. Dit is voor mij een droom die uitkomt", reageert de revelatie van dit seizoen trots. Na drie seizoenen onder Abcoudenaar Sicco Janmaat, coach van het Development Team van Team Jumbo-Visma, te hebben gewerkt, is Scheperkamp naar eigen zeggen klaar voor de volgende stap in zijn carrière.
"Ik zat er voor mijn gevoel nooit heel ver vanaf. Vorig seizoen had ik al laten zien dat ik mee kan strijden om de World Cup-tickets en dit jaar heb ik die lijn nog wat verder doorgetrokken. Ik hoop dat ik nu een vaste waarde ben geworden in de World Cups en dat ik elk jaar om de startbewijzen voor het WK kan strijden", aldus Scheperkamp, die terugkijkt op een mooi avontuur met Janmaat. "Ik ben ontzettend trots op wat ik bij het Development Team heb bereikt."

Promotie

Scheperkamp, die zich momenteel in Peking voorbereidt op zijn eerste Olympische Spelen, is na Tijmen Snel de tweede schaatser die vanuit het Development Team van Team Jumbo-Visma wordt overgeheveld naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma. De Hilversummer verwacht echter niet dat er veel zal veranderen. "We opereren als één team en proberen elkaar beter te maken, ongeacht of je van het Development Team bent of van de hoofdploeg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.