Door de Lens van Ankie: Botic is booming

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - ‘Op weg naar het volgende toernooi. Nieuwe ronde nieuwe kansen’; schreef ik een jaar geleden, nadat ik hem voor het eerst had zien spelen op het ABN AMRO World Tennis Tournament. Nou, het zal niemand ontgaan zijn: hij heeft de afgelopen maanden alle kansen die voorbij kwamen met back- en forehand gegrepen.
Ik heb het natuurlijk over Botic van de Zandschulp. De ene na de andere partij wint hij op de grote toernooien overal in de wereld. De punten stapelen zich op. Als een raket schiet hij omhoog op wereldranglijst van de ‘Association of Tennis Professionals’ ofwel ATP. Er is geen houden aan: Botic is booming. En, deze week ook weer in Rotterdam. Reden genoeg om weer eens een kijkje te nemen over onze provinciegrenzen heen.
Na wat heen en weer dwalen tussen de hallen van het grote evenementencomplex vind ik achter een groot zwart gordijn het centre court. Op een mooi plekje in de buurt van het net installeer ik mezelf. Gelukkig ben ik op tijd, want de wedstrijd begint iets eerder. Vandaag staat voor Botic het dubbelspel op de agenda. Hij speelt samen met die andere nieuwe Nederlandse tennisheld: Tallon Griekspoor. Het licht gaat aan. Daar staan ze, de twee beste tennissers van ons land naast elkaar op de baan. De wedstrijd kan beginnen.
Een opvallend verschil met enkelspel is de communicatie. Tussen het serveren door praten de spelers onderling met elkaar als smoezende kinderen met hun handen voor de mond. Of, karakteristiek met tennisballen ervoor. Alles om ervoor te zorgen dat de tegenstander er niet achter komt welke tactiek ze gaan toepassen. Wonderlijk om te zien.
Voor Botic en Tallon deze keer helaas zonder het gewenste resultaat. Twee winnaars bij elkaar maken nog geen gelopen race. Vanavond weer nieuwe kansen. Op naar het enkelspel.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.