Van de Zandschulp bereikt in leeg Ahoy overtuigend tweede ronde

© Fotostudio Red Green Blue
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp heeft zich met overtuiging geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De beste tennisser van Nederland was in een leeg Ahoy veel te sterk voor de Spanjaard BernabÚ Zapata Miralles: 6-1 6-2.
De Veenendaaler (26) had slechts 65 minuten nodig om de nummer 129 van de wereld te verslaan. Hij maakte het kort voor middernacht af op zijn eerste wedstrijdpunt, na een misser van Zapata Miralles met zijn backhand.
"Een snel potje, waarin ik heel degelijk speelde van achteruit. Ik heb het hem elke game lastig gemaakt in zijn servicegame", zei Van de Zandschulp. "Hij was voor mij vandaag een ideale tegenstander, want hij heeft weinig gratis punten gehad met zijn service."

Leeg

De partij werd gespeeld voor lege tribunes in Ahoy. Wegens de geldende coronamaatregelen en een 'sluitingstijd' van 22.00 uur moesten de toeschouwers het sportpaleis na de eerste avondwedstrijd verlaten.
"Ik vond het zonde, want dit is toch wel een toernooi waar familie en vrienden bij kunnen zijn. Hopelijk kunnen ze er bij de volgende partij wel bij zijn", aldus Van de Zandschulp, die voelt dat er dit jaar wat meer van hem verlangd wordt. "Er is wat meer media-aandacht, al heb ik het vooralsnog vrij rustig. Bij de trainingsbanen is niemand welkom en vandaag zat er ook geen publiek. Ik verblijf deze week in Rotterdam, wat toch net iets veiliger is met het oog op files bijvoorbeeld."

Jiri Lehecka

Het is de eerste keer dat Van de Zandschulp, de mondiale nummer 50, zich in Rotterdam weet te plaatsen voor de tweede ronde. Vorig jaar verloor hij bij zijn debuut van de Kroaat Borna Coric.
In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het donderdag op tegen de Tsjechische qualifier Jiri Lehecka, die eerder op de dag de als vijfde geplaatste Canadees Denis Shapovalov verraste.
Van de Zandschulp: "Hij kan goed spelen. Robin Haase heeft eens tegen hem gespeeld in de Daviscup. Ik heb vorig jaar ook een keer tegen hem gespeeld, op gravel. Toen verloor ik, dus het is tijd voor revanche."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.