GVVV verliest degradatiekraker van ASWH

VEENENDAAL - GVVV heeft de degradatiekraker tegen ASWH met 3-1 verloren. ASWH was voor de wedstrijd de nummer 17 van de tweede divisie, GVVV stond 18e.
Arnold Schenk vat ASWH - GVVV samen
De thuisploeg nam in Hendrik Ido Ambacht een vroege voorsprong. In de 14e minuut schoot Daniël Wissel de bal in de verre hoek achter de Veenendaalse doelman Jan van Willige. GVVV bleef voetballen en kreeg in de 33e minuut een strafschop. ASWH-doelman Janssen kreeg als klap op de vuurpijl ook nog de rode kaart. Adham El Idrissi benutte de buitenkans waarna ASWH en GVVV met een 1-1 stand gingen rusten.
GVVV-trainer Gery Vink: 'De zaak weer bij elkaar zien te rapen'
In het tweede bedrijf trok ASWH zich terug, waarna Potjes de Veenendalers bijna op voorsprong kopte uit een hoekschop. Zijn poging ging net over. Daarna was Spies dicht bij de 1-2, maar hij stond buitenspel.

Rode kaarten festival

In de 76e minuut kreeg GVVV een enormde dreun te verwerken, toen Lars ten Teije rood kreeg en de bal opnieuw op de stip ging. Wissel maakte vanaf 11 meter zijn tweede doelpunt van de middag en zo stond ASWH tegen de verhoudingen in op voorsprong. Met tien-tegen-tien wist GVVV geen vuist meer te maken. Het kwam zelfs nog met negen man te staan toen Mart de Jong zijn tweede gele kaart pakte. In de blessure tijd buitte ASWH dat overwicht uit toen Wissel zijn derde van de middag maakte.
Adham El Idrissi: 'We zijn vandaag door de mand gevallen'
Door de nederlaag raakt GVVV nog verder achterop. Het heeft zeven punten minder dan ASWH.