Derde klasse D: VVZA en Zwaluwen boeken zege, APWC speelt gelijk tegen PVC

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - In de derde klasse D stonden vandaag drie regioderby's op het programma. VVZA en Zwaluwen Utrecht 1911 behaalden een zege en APWC en PVC speelden doelpuntloos gelijk tegen elkaar.

Ranglijst

Zwaluwen blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap. Ze staan derde met twee punten minder dan nummer twee Abcoude en vijf punten minder dan koploper Sporting'70. APWC staat vijfde met twaalf punten, één meer dan nummer zes VVZA dat wel een duel meer speelde. Amsvorde en PVC staan in de kelder. Amsvorde is de nummer voorlaatst met vijf punten. PVC blijft hekkensluiter met vier punten.

VVZA rekent na rust af met Amsvorde

De clash in de Keistad tussen VVZA en Amsvorde is geëindigd in een overtuigende 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Op Sportpark Emiclaer in Amersfoort hadden de bezoekers van Amsvorde weinig in te brengen.
Het was echter tot na rust wachten op doelpunten. Fabian Bakker opende kort na de pauze de score, waarna aanvaller Yannick Vink vlak voor tijd - met twee treffers binnen twee minuten - de eindstand bepaalde op 3-0.
De trainer zegt vaak dat we voetballend een van de beste ploegen zijn
Yannick Vink, speler VVZA
Vink vindt de zege heel belangrijk voor VVZA. "De trainer noemde het voor de wedstrijd ook een zespuntenduel. We lopen uit op Amsvorde en nemen afstand van de degradatiezone. Dat willen we graag. De trainer zegt vaak dat we voetballend een van de beste ploegen zijn, maar qua fysiek hebben we het moeilijk en verliezen we vaak."
Yannick Vink, speler VVZA, kijkt terug op het duel met Amsvorde
Door de nederlaag blijft Amsvorde onderin de derde klasse hangen. "Aan de andere kant staat het dichtbij elkaar onderin. Het is niet dat het nu een ramp is. Mijn team gaat goede dingen doen. We zijn geen degradatiekandidaat", zegt trainer Rik Klement.
Rik Klement, trainer Amsvorde, over het duel met VVZA
Verslaggever Robert Claus kijkt terug op VVZA - Amsvorde

APWC maakt favorietenrol niet waar

APWC uit Amersfoort speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen PVC uit Utrecht in een tegenvallende wedstrijd. Er waren veel irritaties en overtredingen en er werden weinig kansen gecreëerd. De slotfase was het meest sprankelend. APWC, dat was bestempeld als favoriet, kreeg toen de grootste kans van de wedstrijd, maar doelpunten bleven uit op sportpark De Koppel.
Patrick de Ruijter kijkt terug op het duel van zijn PVC tegen APWC
Justin Bohus ervaarde de wedstrijd als verschrikkelijk. De doelman van AWPC zegt: "Het was een heel sloom baltempo en er waren weinig kansen. Het was bloedeloos en saai."

Te lang mekkeren richting scheids

De irritaties en gemekker richting de scheids is een veelvoorkomend verhaal bij APWC. "We hebben hier elke week over en proberen het op te lossen. Het blijft emotie dat je toch wat zegt. Ik vind dat we er te lang op doorgaan en te vaak naar de scheidsrechter wijzen. Die man doet ook z'n best."
Keeper Justin Bohus van AWPC over onder meer de irritaties in het duel tegen PVC
Verslaggever Menno Schilder vat de wedstrijd APWC - PVC samen

Zwaluwen de baas op eigen sportpark

Zwaluwen boekte een 3-1 zege op AFC Quick 1980 uit Amersfoort op hun eigen sportpark Welgelegen. De thuisploeg was beter en opende via Mohamed Adarghal de score. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte uit een strafschop van Khalid Benali. Patrick Hendriks zorgde weer voor een voorsprong voor Zwaluwen. In de tweede helft viel nog de 3-1 van Nouredinne el Aita.
Hendriks kreeg nog een dot van een kans op zijn tweede treffer. "Polletje", zegt hij lachend. "Nee, het was een beetje vermoeidheid. Hoe ik het deed zag er niet heel best uit. Ik kon er om lachen omdat we voorstonden, maar zo'n bal moet erin."
Patrick Hendriks, speler Zwaluwen, over het duel met AFC Quick 1890
Verslaggever Arnold Schenk sprak ook nog met Sander van Amstel van AFC Quick 1890
Verslaggever Arnold Schenk met een samenvatting van Zwaluwen Utrecht 1911 - AFC Quick 1890

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.