Reserve Steenaart krijgt horloge van IOC-voorzitter

© Orange Pictures
WESTBROEK - Shorttracker Bram Steenaart heeft zondag een gesigneerd horloge cadeau gekregen van IOC-voorzitter Bach. De schaatser uit Westbroek zat naast Bach op de tribune tijdens bij de gouden race van de aflossingsvrouwen.
Steenaart is in Beijing als reserve voor de aflossingsploeg, en was één van de atleten die tijdens de wedstrijd was uitverkoren om naast de hoogste baas van het Internationaal Olympisch Comité te zitten. "Hij wilde graag naast een paar atleten zitten en toen was aan TeamNL gevraagd of ze iemand wisten. Natuurlijk wordt dat niet iemand die nog bezig is met de wedstrijd, maar ik als reserve had alle tijd."

Goed gezelschap

Steenaart zat in goed gezelschap op de tribune. Ook de Chinese schaatsster Hong Zhang, de olympisch kampioene van Sotsji 2014 op de 1000 meter, de huidige 500 meterkampioen in het langebaanschaatsen Tingyu Gao en Jan Dijkema, de voorzitter van de internationale schaatsunie ISU, zaten er. "Een mooi rijtje", zei Steenaart.
Hij zei dat hij de langere afstanden waarbij meer inhalen en tactiek komt kijken mooier vindt
Bram Steenaart
De 21-jarige shorttracker zei dat hij kon merken dat Bach vaker naar shorttrack had gekeken. "Hij was vriendelijk en geïnteresseerd. Hij vroeg naar hoe het tot nu was toe gegaan voor ons en vroeg hoe ik in de sport zit. We hebben het over de ontwikkeling van shorttrack gehad en wat de verschillen zijn met langebaanschaatsen."
"Op mijn vraag wat zijn favoriete afstanden in het shorttrack waren, zei hij dat hij de 500 meter die op dat moment verreden werd leuk vond, maar dat hij de langere afstanden waarbij meer inhalen en tactiek komt kijken mooier vindt."
Steenaart brak afgelopen zomer zijn enkel, maar sloot na een snelle revalidatie toch weer aan bij de nationale shorttrackploeg en kreeg de plek als reserve voor de Spelen in Beijing. Hij is uiteindelijk niet in actie gekomen op het olympisch shorttracktoernooi. "Het is toch gaaf om zo de Spelen mee te maken, al is het als reserve. Dat scheelt voor de volgende Spelen over vier jaar waar ik wel in actie hoop te komen. De ervaring hoe het allemaal loopt, heb ik dan al."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.