Pim ten Have wil naar de top met IJsselmeervogels: 'Ik denk wel dat ik mijn steentje kan bijdragen'

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Pim ten Have, de centrale verdediger die komende zomer overstapt van derde divisionist Excelsior'31 naar IJsselmeervogels, heeft zichzelf aangemeld bij zijn nieuwe club. "Ik ga in Utrecht wonen en die poespas van een zaakwaarnemer, daar doe ik niet aan", aldus de 25-jarige voetballer. "Ik ken de trainer, Gert Peter de Gunst, uit mijn Zwolle-tijd en die weet dat ik een hele goeie verdediger ben. Dus dat helpt."
Ten Have speelde enkele jaren in de jeugd van de eredivisionist, in de tijd dat De Gunst daar jeugdtrainer en asssitent-trainer bij het eerste was. Maar de twee werkten nog nooit samen. "Ik ben een pure verdediger", kenschetst Ten Have zichzelf. "Ik ben snel, ik zie waar de gevarenzone ontstaat en als ik de bal heb zorg dat de spelers die wat leuks kunnen verzinnen de bal krijgen."
'Ik ben een pure verdediger'

Weer topclub worden

IJsselmeervogels is een club met een grote geschiedenis en veel prijzen. Maar sinds de komst van de topklasse en later de tweede divisie behoren de Vogels niet meer tot de top. De club speelde zelfs een seizoen in de derde divisie -het tweede amateurniveau van ons land- en staat momenteel in de gevarenzone in de tweede divisie.
Bij zijn aanstelling als hoofdtrainer zei Gert Peter de Gunst dat IJsselmeervogels in de toekomst geen genoegen mag nemen met een vijfde plaats, en dat hij het gat met de top drie kleiner wil maken. Ten Have is één van de spelers die moet meehelpen dat doel te bereiken. "Dit is een grote club en ik denk wel dat ik mijn steentje kan bijdragen."
Ik ga er wel vanuit dat ze er in blijven
Pim ten Have over zijn aanstaande club IJsselmeervogels
Ten Have realiseert zich wel dat het niet uitgesloten is dat hij dit seizoen met Excelsior'31 promoveert naar de tweede divisie, en dat zijn nieuwe club daar uit degradeert. "Ik ga er wel vanuit dat ze er in blijven, ik denk dat ze daar de selectie wel voor hebben."

Belangrijk worden

De laatste jaren komt het vaak voor dat spelers die naar de tweede divisie overstappen erg ongeduldig zijn. Ze gunnen zich nauwelijks de tijd om aan het niveau te wennen en als ze niet binnen het half jaar een basisplaats hebben gaan ze alweer op zoek naar een andere club. "Ik heb voor een jaar getekend", zegt Ten Have daar over. Ik ga er alles aan doen om het spelen te komen en om belangrijk te zijn voor de club."
Wat daarbij helpt is dat Ten Have op alle posities in de verdediging uit de voeten kan. Hij speelde zowel links- als rechtsback en is bij zijn huidige club nu centrumverdediger. Dat heeft ook zijn voorkeur. "Omdat ik dan het belangrijkst kan zijn voor het team. Zoals gezegd, ik ben een pure verdediger. En dat komt in het centrum het meeste tot uiting denk ik."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.