Door de Lens van Ankie: De eerste winnaars van de Sportprijs Utrecht zijn bekend!

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - De lach op hun gezichten, daar doe je het allemaal voor. Een paar weken geleden mocht ik ze in het diepste geheim allemaal fotograferen. Niemand anders dan zij alleen, mocht toen nog weten over hun nominatie. Ze maakten allemaal kans op die unieke prijs: de Sportprijs Utrecht.
Vijfentwintig keer hing ik mijn camera om mijn schouder, op weg naar al die sporters, talenten, coaches en sportaanbieders die in het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd. Prestaties waarvan sommige breed zijn uitgemeten in de media, groots en bij iedereen bekend, en andere, niet per se van mindere waarde, integendeel, als je je er even goed in verdiept spreken ze enorm tot de verbeelding, gingen bijna ongezien voorbij.
Als een dief in de nacht reed ik stilletjes op mijn fiets naar al die mooie plekjes die ze zelf voor de foto hadden uitgezocht
Ankie
Maar hoe verschillend ook, één ding hebben ze gemeen: het zijn prestaties waar we in Utrecht met ze allen best even wat langer bij stil mogen staan. Als een dief in de nacht reed ik stilletjes op mijn fiets naar al die mooie plekjes die ze zelf voor de foto hadden uitgezocht. En dan stonden we daar in klein gezelschap heimelijk een feestje te vieren ergens in Utrecht.
Geen feest met toeters en ballonnen natuurlijk, zover was het nog niet. Maar de blijdschap over de nominatie kon na felicitaties van mijn kant eindelijk even worden gedeeld. De verhalen die ik hoorde, waren kleurrijk en indrukwekkend. Samen een geheim hebben, schiep even een band.

Alvast twee winnaars

Nu is het lange wachten gelukkig bijna voorbij voor de genomineerden. Gisteren was de dag waarop de eerste twee winnaars bekend zijn gemaakt. En ik zal jullie niet langer in spanning houden. De prijs voor het meest bijzondere sportcompliment gaat naar, tromgeroffel, Sportpark Vechtzoom! Zij krijgen een dikke pluim voor de unieke samenwerking tussen drie verschillende sportvereningen: Hockey Club UNO, Voetbalvereniging SV Vechzoom en Frisbeevereniging UFO.
De andere genomineerden die niet langer in spanning hoeven zitten, zijn de sportvrijwilligers. De vrijwilligers van het jaar 2021 zijn geworden (weer tromgeroffel) Richard Smits en Fons Visser van USV Hercules! Richard staat elke doordeweekse dag klaar om ouderen warm te maken voor een leuk en intensief potje tennis en Fons, dat is man achter de Derde Helft, een fijne sportieve vrijdagochtend voor ouderen, met koffie en een krantje erbij. Samen doen ze veel mensen hiermee een groot plezier.
Benieuwd naar de andere winnaars? Nog heel even geduld hebben. Je herkent ze straks vanzelf aan de glimlach die voorlopig niet meer van hun gezicht verdwijnt.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.