Robin de Kruijf geen international meer

© Orange Pictures
SCHALKWIJK - Robin de Kruijf stopt als international bij Oranje. De volleybalster uit Schalkwijk stelde zich in 2021 niet beschikbaar voor het nationaal team, en heeft nu de knoop doorgehakt om definitief te stoppen. De Kruijf blijft wel actief op clubniveau. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de successen van het Nederlands damesteam.
De 30-jarige De Kruijf debuteerde in Oranje in 2008, onder bondscoach Avital Selinger. Sindsdien kwam zij maar liefst 347 keer uit voor het Nederlands team. Ze staat sinds 2016 onder contract bij de Italiaanse topploeg Conegliano, waarmee ze vorig jaar de Champions League won. Eerder kwam ze uit voor de Turkse grootmacht Vakifbank, het Italiaanse Piacenza, het Duitse Dresden en in Nederland voor Martinus en het houtense Taurus.

Erelijst

Robin de Kruijf won drie keer zilver op het EK, in 2009, 2015 en 2017. Ze plaatste zich met het Nederlands team in 2016 voor het eerst sinds 1996, en voor de tweede keer in de historie, voor de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro eindigde Oranje als vierde.
In 2016 veroverde Nederland onder leiding van toenmalig bondscoach Giovanni Guidetti de bronzen medaille in de World Grand Prix. De Kruijf nam deel aan de WK’s van 2010 en 2014. In 2018 kon ze niet meereizen naar het WK in Japan vanwege een blessure.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.