Tweede divisie: zorgen voor Spakenburg, IJsselmeervogels en GVVV

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De drie Utrechtse tweede divisionisten staan er bij de échte herstart van de competitie niet goed voor. Spakenburg, IJsselmeervogels en GVVV staat alle drie veel lager dan gewenst. Voor GVVV lijkt degradatie inmiddels vrijwel niet meer af te wenden.

Alleen winst telt voor GVVV

GVVV had afgelopen weekend de achterstand op ASWH, dat voorlaatste staat, willen terugbrengen van vier punten naar één. Maar na de 3-1 nederlaag tegen de directe concurrent is het gat zeven punten. In de uitwedstrijd tegen TEC, dat vorige week knap gelijkspeelde tegen koploper Katwijk, ontbreken ook nog eens Mart de Jong en Lars ten Teije, die tegen ASWH rood kregen en voor één duel zijn geschorst.
Tegenstander TEC, getraind door Amersfoorter Hans van de Haar en met onder meer de oud Spakenburgers Tom van der Neut en Mike Vreekamp in de selectie, staat elfde met 18 punten uit 14 wedstrijden. De opdracht voor GVVV is simpel: alleen winst telt.

Spakenburg zonder supporters

Spakenburg staat er met 15 punten op de dertiende plaats iets beter voor dan GVVV, maar heeft heel andere zorgen. Het is aan trainer Chris de Graaf om de geweldsuitbarsting door de Harde Kern Spakenburg en de daaropvolgende extra intimidatie die afgelopen dinsdag volgde buiten de kleedkamer te houden.
In tegenstelling tot GVVV, dat vorige week al een inhaalduel speelde, speelt Spakenburg zijn eerste competitiewedstrijd sinds november. In Groesbeek is De Treffers de tegenstander. Die ploeg is de verrassende nummer vier van de ranglijst en krijgt vooral heel weinig tegendoelpunten.
Bij Spakenburg ontbreken de geblesseerde doelman Menno Heus en middenvelder Boy van de Beek, die ooit bij De Treffers speelde. In Groesbeek zijn vanwege de recente problemen geen Spakenburg-fans welkom.

Keepersprobleem bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels speelde al wel een wedstrijd, toevallig ook uit tegen De Treffers. Dat duel ging verloren, waardoor de Rooien nu op een p/d plaats staan. Tot overmaat van ramp raakte vorige week doelman Jaimy Schaap geblesseerd. Omdat tweede keeper Stef Brummel in de winterstop vertrok staat Julian Prinsen zaterdag tegen HHC Hardenberg onder de lat. Ook Rydell Poepon ontbreekt.
HHC Hardenberg, dat bijna nooit verliest van IJsselmeervogels, is zevende en heeft 22 punten. De Sallanders speelden wel twee duels meer dan IJsselmeervogels.
Alle drie de duels in de tweede divisie zijn live te volgen via Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Bij De Treffers - Spakenburg (aftrap 14.30 uur) is Bert Kous de verslaggever. Arnold Schenk zit vanaf 15.00 uur bij IJsselmeervogels - HHC Hardenberg en Robert Claus zit in Tiel op de tribune als er om 15.30 uur wordt afgetrapt bij TEC - GVVV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.