Derde divisie: Hercules en Hoogland mogen eindelijk weer

© Geert Lommers
UTRECHT - Voor het eerst sinds november trappen Hercules en Hoogland vanmiddag af in een officiële wedstrijd in de derde divisie. Hercules krijgt in Utrecht bezoek van het Haagse Quick, Hoogland gaat op bezoek bij OSS1920.

Klassieker

Het treffen tussen Hercules en Quick mag met recht een klassieker worden genoemd. Beide teams troffen elkaar al in het seizoen 1904-1905 op het hoogste niveau. Hercules eindigde 117 jaar geleden als zevende, Quick werd tiende. Het Haagse HVV werd landskampioen.
Dat was toen. Anno 2022 staat Hercules zesde in de derde divisie en is Quick de nummer 14. Quick speelde vorige week al een inhaalwedstrijd en won met 1-0 van HSC'21. Hercules beperkte zich tot oefenduels.
Trainer René van der Kooij van de Utrechters heeft weer de beschikking over doelman Pepijn Vonk. Eerste doelman Fons Mulder revalideert van een kruisbandoperatie. Bjorn van Gorkom is een twijfelgeval.

Pandemieslachtoffer

Hoogland neemt het in Oss op tegen waarschijnlijk het grootste slachtoffer van de coronapandemie. OSS1920 stond in maart 2020 een straatlengte voor op de concurrentie en was zeker gepromoveerd naar de tweede divisie. Dat feest ging niet door omdat de KNVB besloot dat er geen promotie en degradatie zou plaatsvinden.
Het seizoen 2020/2021 begon ook goed voor de Brabanders. Met een vijfde plaats na vijf duels, drie punten achter koploper Hercules, was er nog alles om voor te spelen. Maar ook dat seizoen werd niet afgemaakt. En nu? Nu is OSS1920 achtste met veertien verliespunten meer dan koploper OFC.
Hoogland staat twaalfde. Dat is een veilige plaats, maar het gat met de p/d plaatsen is slechts drie punten. Ook Hoogland heeft dus alle baat bij een sterke herstart van de competitie.
Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.
Bij Hercules - Quick (aftrap 14.00 uur) is Arnold Schenk de verslaggever. Robert Claus is vanaf 14.30 uur onze man bij OSS1920 - Hoogland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.