Hekkensluiter GVVV klopt IJsselmeervogels

© Orange Pictures
VEENENDAAL - GVVV heeft in de tweede divisie een belangrijke zege geboekt op IJsselmeervogels. De Veenendaalse hekkensluiter won in eigen huis met 2-1. Die stand was bij rust al bereikt.
IJsselmeervogels begon beter aan de wedstrijd en kwam op 0-1 door een rake kopbal van verdediger Mitch Willems. Vijf minuten later was het alweer gelijk, toen Tom Oostinjen een vrije trap van een meter of 20 binnen schoot. "Die bal mag er nooit in", zei IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst na afloop. Hij nam het doelman Julian Prinsen, vervanger van de geblesseerde Jaimy Schaap niet kwalijk. "Dat jochie is 19. Hij heeft het verder goed gedaan."

Goudhaantje Bitter

Vlak voor rust schoot invaller Jordy Bitter, hij verving de geblesseerd geraakte Joshua Patrick, de 2-1 achter Vogels-doelman Julian Prinsen. Bitter, die na dit seizoen vertrekt bij GVVV, was dus het goudhaantje op Panhuis. "Ik baalde wel dat ik weer op de bank begon. Maar ik mocht invallen en heb een goeie wedstrijd gespeeld. En het is lekker dat ik die bal er inschiet."
Jordy Bitter na zijn succesvolle invalbeurt
In de tweede helft drong IJsselmeervogels aan, zonder echt grote kansen te creëren. In de slotfase was GVVV uit de counter een paar keer dicht bij de 3-1, maar Fabio Hendriksen en Jordy Bitter faalden in de afwerking. "Dat moet wel beter", vond GVVV-trainer Gery Vink. "Je krijgt niet elke wedstrijd zoveel kansen."
Gery Vink trad afgelopen najaar aan bij GVVV, als opvolger van de opgestapte Jochem Twisker. De afspraak was toen dat Vink tot de zomer zou blijven, maar dat hij bij een positieve evaluatie zou gaan bijtekenen tot 2023. Dat lijkt deze week te gaan gebeuren. "De intentie is er, maar er moet nog een akkoord komen", aldus Vink.
Gery Vink, op het punt om bij te tekenen
GVVV blijft ondanks de zege laatste in de tweede divisie met 9 punten uit 15 duels, maar de achterstand op ASWH is gehalveerd tot drie punten. Vlak daarboven is IJsselmeervogels de nummer 16 van de ranglijst, met 13 punten.

Zorgen bij IJsselmeervogels

En dus zijn er zorgen bij trainer Gert Peter de Gunst van de Vogels, die zijn ploeg voor de vijfde keer op rij zag verliezen. "Ik kan wel zeggen dat het allemaal wel goed komt, maar dat is nergens op gebaseerd", aldus De Gunst. "Ze doen echt wel hun best, maar ik maak me wel zorgen ja."
Vogels-trainer De Gunst maakt zich zorgen
Routinier Danny van den Meiracker doet dat ook. "Er is geen afstemming in dit team, en dat breekt ons elke week weer op. We moeten ons niet alleen zorgen maken om de punten, maar ook om het vertoonde spel en de mentaliteit van dit team."
'Er is geen afstemming'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.