GVVV pakt punt tegen Quick Boys: 'We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen'

EEMDIJK - GVVV heeft in een vermakelijk duel gelijkgespeeld tegen Quick Boys. De Veenendaalse nummer 18 van de tweede divisie en de Katwijkse nummer 9 van de ranglijst eindigden hun wedstrijd op Panhuis in 1-1. Zo pakte GVVV opnieuw een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.
Verslaggever Mark Kloostra over het gelijke spel van GVVV
Het eerste kwartier kabbelde op en neer. De eerste kans was voor Quick Boys, maar het schot van Youssef el Kachati werd door keeper Jan van Willige tot hoekschop verwerkt.
© RTV Utrecht

Vals alarm

In de 24e minuut klonk de goaltune voor het eerst op Panhuis, toen Hicham Haouat uithaalde. Maar het schot van de GVVV'er was in het zijnet beland. De drang naar voren bij GVVV bleef wel aanhouden. Na een half uur spelen draaide Theunissen bijna een hoekschop binnen, maar Van der Plas kon met één hand redden.
GVVV kreeg vlak voor rust een tegenvaller te verwerken toen Tom Oostinjen geblesseerd uitviel. Vlak daarna kreeg Quick Boys de grootste kans van de wedstrijd, maar Levi van Duijn stuitte op Van Willigen. 0-0 was de ruststand in Veenendaal.
Mark Kloostra in gesprek met GVVV-trainer Gery Vink
Youssef el Kachati opende tien minuten na rust de score. Hij schoof de bal tussen de benen van Van Willige door. Een minuut later kon Hicham Haouat gelijk maken. De GVVV'er had een open kans, maar dacht dat de bal over de achterlijn was gegaan en hield in.

Zilveren wissel

In de 74e minuut besloot GVVV-trainer Gery Vink te wisselen. Onder meer Fabio Hendriksen kwam in de ploeg. Het een gouden wissel noemen was misschien te veel eer, maar een zilveren wissel was het zeker, want zes minuten later maakte Hendriksen gelijk door een klutsbal binnen te schieten.
Het werd nog bijna 2-1 voor GVVV, maar de inzet van Jordi Bitter vlak voor tijd werd gestopt, zo bleef het gelijk in Veenendaal.
GVVV won afgelopen dinsdag met 2-1 van IJsselmeervogels waardoor het belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie. De Veenendalers hebben nu drie wedstrijden op rij punten gepakt, maar staan nog wel laatste met 10 punten uit 16 wedstrijden.
Teleurstelling in de kleedkamer ondanks gelijkspel
Fabio Hendriksen
Fabio Hendriksen deed wat zijn trainer van hem vroeg. "Zorg dat we gelijk maken zei hij tegen me toen ik het veld in mocht", vertelde de doelpuntenmaker na afloop. Toch ging GVVV na de 1-1 tegen Quick Boys teneergeslagen het veld af "Er was echt teleurstelling in de kleedkamer. Natuurlijk zijn we blij met een punt en hebben we drie keer op rij niet verloren, maar we hadden toch wel de betere kansen in deze wedstrijd. We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen."
GVVV - Quick Boys (tweede divisie)
56' Youssef el Kachati (0-1)
80' Fabio Hendriksen (1-1)