Spakenburg verovert Het Kasteel met overtuigende 6-0 zege: 'Goed uitgespeeld'

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft op overtuigende wijze de eerste uitzege van het seizoen geboekt. Het uitduel op Het Kasteel tegen nummer drie Jong Sparta werd met liefst 0-6 gewonnen.
Een korte samenvatting van Jong Sparta - Spakenburg, door Menno Schilder

Droomstart

Er was een droomstart voor Spakenburg, dat via Floris van der Linden al na vier minuten op een 0-1 voorsprong kwam. De goalgetter werd de diepte in gestuurd, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel op Spangen.
Jong Sparta had weinig in te brengen tegen de Blauwen en tien minuten voor rust kreeg Sparta-speler Augustin Drakpe ook nog rood na een opstootje met Vince Gino Dekker.
Spakenburg profiteerde optimaal van het overtal op het veld. Op slag van rust was het Hero van Lopik die uit de rebound van een hoekschop snoeihard raak schoot: 0-2. In de tweede helft speelden de Blauwen de wedstrijd uitstekend uit.

Spakenburg loopt uit na rust

Na een fout in de Sparta-defensie kon Ravelino Junte de 0-3 scoren met zijn hoofd. Dat deed hij uit een voorzet van Dekker, die niet lang daarna de bal zelf in het doel schoot, al zat Wimilio Vink er ook dicht bij op de lijn. Hoe dan ook, het betekende de 0-4 op Het Kasteel.
Invaller Tim Brinkman schoot tien minuten voor tijd ook nog de onvermijdelijke 0-5 binnen, terwijl Lowie van Zundert ook zijn duit in het zakje deed als invaller. Hij kreeg de bal van Junte en werkte de 0-6 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand.
We hebben heel veel kansen gehad en 0-6 gewonnen, maar ook vier of vijf grote kansen nog gemist
Chris de Graaf, trainer Spakenburg
Door de overwinning neemt Spakenburg afstand van de onderste regionen in de tweede divisie. Het komt op 18 punten uit 15 wedstrijden. Hekkensluiter GVVV heeft 10 punten.
Jong Sparta - Spakenburg (Tweede divisie)

4' Floris van der Linden (0-1)
45' Hero van Lopik (0-2)
63' Ravelino Junte (0-3)
65' Vince Gino Dekker (0-4)
79' Tim Brinkman (0-5)
86' Lowie van Zundert (0-6)

Hero de held van Spakenburg

Hero van Lopik was een van de doelpuntenmakers aan blauwe zijde met zijn schitterende 0-2. "Ik heb een bal nog nooit zo lekker geraakt. Je ziet de bal komen en als je hem raakt, weet je dat hij erin vliegt. Ik zal hem stijf in de kruising vliegen, en iedereen werd gek. Dat was een heerlijk gevoel", vertelt hij. "Ik raakte hem perfect."
Prachtgoal Hero van Lopik: "Iedereen werd gek"
"Voor mijn goal hadden we het wel lastig. Sparta zette veel druk en we kwamen er niet onderuit. Na de rode kaart kregen we al kansen, en na de 2-0 was het klaar. Daarna hebben we ze helemaal kapot getikt en maak je er zes", aldus Van Lopik. "Als je hier wint, is dat prima. Maar met 6-0, dat is echt gek."
Trainer Chris de Graaf is blij dat het nu weer over voetbal gaat bij Spakenburg. "0-6 bij Spakenburg is een heel mooi antwoord. Ik denk dat we super goed starten en vroeg scoren. Sparta had daarna het betere van het spel, maar na de rode kaart hebben we het goed uitgespeeld", zegt hij.
Chris de Graaf: "Na de rode kaart hebben we het goed uitgespeeld"
"We hebben heel veel kansen gehad en 0-6 gewonnen, maar ook vier of vijf grote kansen nog gemist", aldus De Graaf. "Ik heb in de rust erop gehamerd om niet te denken dat we er al zijn. Na de 0-3 weet je dat 'ie binnen is. Ik ben ook heel blij met onze reeks, 10 punten uit vier duels."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.