Liveblog: FC Utrecht probeert voorsprong vast te houden tegen Heerenveen

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanavond in de eredivisie op tegen Heerenveen. De Friezen wisten in 2022 nog geen enkel duel in de eredivisie te winnen. FC Utrecht boekt dit kalenderjaar tot nu toe vrij wisselvallige resultaten.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Stand 1-2

Heerenveen - FC Utrecht
(Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük)
58' Bart Ramselaar (0-1)
69' Mike van der Hoorn (0-2)
80' Sydney van Hooijdonk, pen. (1-2)

Liveblog:

95' Het is klaar! FC Utrecht verslaat Heerenveen!
93' De Keijzer plukt de hoekschop uit de lucht en krijgt daarna bonje met Dresevic.
92' Heerenveen krult de bal de zestien in. Tot hoekschop verwerkt. Van der Hoorn is boos op De Keijzer, omdat hij niet uit zijn doel komt.
90' We krijgen vier minuten blessuretijd.
88' FC Utrecht moet nog een paar minuten stand houden. Inmiddels zijn Douvikas en Balk in de ploeg gekomen voor Veerman en Ramselaar.
85' Heerenveen heeft ineens het licht gezien. FC Utrecht moet achteruit.
Van Hooijdonk scoort vanaf de stip
80' GOAL!!! Van Hooijdonk scoort vanaf de penaltystip.
78' Penalty voor Heerenveen. Van der Hoorn maakt hands bij een doelkans van de thuisploeg.
72' Madsen is bij de goal geblesseerd geraakt. Hij heeft met een hevig bloedende hand het veld verlaten en is vervangen door Tahiri.
Mike van der Hoorn kopt snoeihard binnen. 0-2
69' GOAL!!! Maher met de hoekschop. Ingekopt door Mike van der Hoorn! Zijn tweede doelpunt van het seizoen.
61' Weer een vloeiende aanval van FC Utrecht. Via een paar fraaie hoogstandjes zoekt het de weg naar het doel van Mulder. De 0-2 blijft nog even uit.
Ramselaar scoort 0-1
58' GOAL!!! Ramselaar scoort! Timber geeft een wippertje over de verdediging heen naar Ramselaar. Mulder gaat de fout in door uit zijn doel te komen. Ramselaar houdt het hoofd koel en schiet uit een moeilijke hoek uit de draai raak.
56' FC Utrecht is het kwijt. Heerenveen heeft zijn zaakjes op orde in de tweede helft. Nog een grote kans voor de Friezen.
Halilovic bijna met de 1-0
53' Halilovic combineert met Sarr. Nu is Heerenveen echt gevaarlijk. Maar De Keijzer nu wel overtuigend. De doelman sprint uit zijn doel om het schot van Sarr te blokken.
50' Een speldenprik van Heerenveen. Halilovic kan schieten. Met enige moeite voor zich gehouden door doelman De Keijzer.
47' Geen wijzigingen bij beide ploegen.
46' De tweede helft is begonnen!
45' Scheidsrechter Gözübüyük fluit na exact 45 minuten voor de rust.
Van de Streek op de lat
42' Timber stuurt Sylla weg. De Fransman geeft voor op Van de Streek. Mulder tikt de kopbal op de lat! Zo is FC Utrecht opnieuw dicht bij de openingstreffer.
42' Heerenveen komt er opnieuw uit, maar is net als FC Utrecht slordig.
39' Oei. Bijna 1-0 voor Heerenveen. Halilovic met een volley. De Keijzer stond aan de grond genageld, maar gelukkig ging het schot over.
38' De meegereisde FC Utrecht-supporters hebben Oekraïnse vlaggen meegenomen. Ook zij steunen het land in de strijd tegen Rusland.
36' FC Utrecht heeft Heerenveen vastgezet op de eigen helft.
Ter Avest schiet op de lat
30' Ter Avest! Bovenop de lat. De rechtsback van FC Utrecht staat ineens vrij en kan de zestien meter in dribbelen en schiet. Doelman Mulder zat er nog met zijn vingers aan.
23' FC Utrecht is iets gevaarlijker dan Heerenveen.
17' Mulder komt in de problemen na een slechte terugspeelbal. FC Utrecht kan meteen een aanval opbouwen die eindigt op het hoofd van Veerman. De spits kopt over. Hier zat meer in.
15' De grootste kans van de wedstrijd is voor FC Utrecht. Sylla ziet Veerman vrijstaan. De oud-Heerenveen speler schiet alleen recht op doelman Mulder. Het blijft 0-0.
14' Veerman met een technisch hoogstandje, maar zijn daaropvolgende voorzet wordt geblokt.
9' Van Ewijk heeft ruimte op rechts. De voorzet van de rechts-back van Heerenveen is niet zuiver.
7' FC Utrecht ontglipt voor het eerst aan de Heerenveen-defensie. Henk Veerman staat buitenspel.
1' We zijn begonnen in Heerenveen!

Opstellingen:

Heerenveen: Mulder; v.Ewijk, v.Beek, Dresevic, Woudenberg; Halilovic, Haye, De Jong; Madsen, Sarr, v.Hooijdonk.
FC Utrecht: De Keijzer; Ter Avest, Van der Hoorn, Van der Maarel, Warmerdam; Maher, Timber, Van de Streek, Ramselaar, Sylla; Veerman.

Warmlopen:

- FC Utrecht staat met 36 punten zevende in de eredivisie. Heerenveen is met 25 punten de nummer twaalf.
- In de eredivisie stonden Heerenveen en FC Utrecht in Friesland 29 keer eerder tegenover elkaar. Vijftien keer won de thuisploeg, zes keer nam FC Utrecht de drie punten mee naar huis.
- Vorig seizoen eindigde FC Utrecht - Heerenveen in een doelpuntloos gelijkspel. Het seizoen ervoor werd het 1-1.
- De laatste keer dat FC Utrecht in de eredivisie bij Heerenveen wist te winnen was op 16 december 2018. FC Utrecht won met 2-3 door treffers van Emil Bergström, Gyrano Kerk en Oussama Tannane. Namens Heerenveen scoorden Michel Vlap en Pelle van Amersfoort.
- Bij FC Utrecht staat Henk Veerman sinds kort onder contract. De Utrechters namen de spits deze winter over van SC Heerenveen.
- In december won Heerenveen voor het laatst in de eredivisie. Door twee doelpunten van Veerman werd SC Cambuur met 2-1 verslagen.