Hockeyers SCHC pakken knap punt met hoofdrol keeper: 'Koning van de dag'

BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben voor een verrassing gezorgd bij de hervatting van de hoofdklasse. Op een vol sportpark in Bilthoven speelde de laagvlieger met 1-1 gelijk tegen nummer vier Oranje Rood.
Max Sweering (l) scoorde namens SCHC tegen Oranje Rood.
Max Sweering (l) scoorde namens SCHC tegen Oranje Rood. © Orange Pictures
De bezoekers overrompelden SCHC in de eerste helft. Oranje Rood kreeg volop kansen via onder meer strafcorners, maar scoren lukte niet. Dit kwam mede door goed keeper- en verdedigenswerk van SCHC, dat nauwelijks in de cirkel van Oranje Rood kwam.
SCHC liet zich in de tweede helft wat meer zien en opende de score in het laatste kwart. De eerste strafcorner was direct raak. Het doelpunt kwam op naam van Max Sweering. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong. Jamie van Aart zorgde voor de gelijkmaker en laatste treffer.

Hoofdrol keeper SCHC

Doelman Matthijs Odekerken speelde een belangrijke rol voor zijn SCHC. SCHC-trainer Gilles van Hesteren noemde hem de koning van de dag. Van Hesteren vertelt: "We hebben ons gerevancheerd van de uitwedstrijd tegen Oranje Rood. Toen kregen we drie tegengoals. Ik ben trots op dat Ode een grote stap heeft gemaakt."
Odekerken, de hoofdrolspeler zelf, genoot ervan dat hij een belangrijke rol kon spelen. "Ik kreeg acht strafcorners tegen. Geen goal tegen uit acht strafcorners gebeurt niet iedere dag in de hoofdklasse."
SCHC-doelman Matthijs Odekerken kijkt terug op zijn goede optreden tegen Oranje Rood
We speelden E-tjeshockey. Dat moet er heel hard uit
Gilles van Hesteren, trainer SCHC
Van Hesteren zag dat zijn ploeg moeite had om de bal in bezit te houden. Hij zegt: "Als we de bal wonnen, dan verloren we hem weer heel snel. Dit kwam mede door Oranje Rood dat goed was in de duels. Dat deden wij niet goed. Van ons was het E-tjeshockey. Dat moet er heel hard uit."

Bondscoach Italië

Onlangs werd bekend dat Van Hesteren zijn baan bij SCHC gaat combineren met het trainerschap bij de Italiaanse hockeyers. Hij vindt het leuk voor erbij. "Een supervet land vooral. Een echt sportland waar ze knettergek zijn van alles wat beweegt. Hopelijk kan ik daar ook lekker gaan eten en natuurlijk mooie wedstrijden met het team meemaken."
Gilles van Hesteren, trainer SCHC, in gesprek met verslaggever Menno Schilder

Ranglijst

SCHC blijft elfde en voorlaatste, maar komt op evenveel punten als nummer tien Tilburg. De Bilthovenaren hebben zeven punten uit dertien wedstrijden. Het gat met de veilige negende plek is zes punten. Het doel van de Bilthovenaren is handhaving. De nummer laatst van de hoofdklasse degradeert direct naar de promotieklasse. De nummers tien en elf gaan de play-outs om lijfsbehoud in.
SCHC - Oranje Rood (hoofdklasse)

62' Max Sweering (1-0)
64' Jamie van Aart (1-1)