DOVO lijdt vervelende nederlaag tegen Staphorst

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - DOVO heeft in de derde divisie voor de tweede keer op rij verloren. De Veenendalers gingen bij Staphorst met 2-1 onderuit.
De eerst kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Met een perfecte aanname stuurde Mike Reuvers twee DOVO-verdedigers het bos in waarna hij stuitte op de vuisten van doelman Jeroen Vrolijk. Het is eerste wapenfeit van de Veenendalers kwam in de 25e minuut. Timo Pluk, de man met een verwoestend schot, probeerde het van afstand, maar zijn schot eindigde op de knuisten van keeper Jorick Maats.
Toch sloeg Staphorst als eerste toe. De thuisploeg kwam op 1-0 nadat scheidsrechter Bronsvoort de bal op de stip had gelegd en Stan Haanstra de penalty benutte.
Niet veel later kwam DOVO met 2-0 achter te staan. Na een rush van Pascal Mulder ramde Ruben Kin snoeihard via onderkant lat binnen.
In de tweede helft kreeg DOVO meteen een enorme kans. Anil Mercan plaatste de bal echter naast het doel. Daarna nam Staphorst het heft weer in handen. De paal voorkwam dat Haanstra 3-0 maakte. Na wat speldenprikjes van de Veenendalers kwam de spanning in de 71e minuut definitief terug in de wedstrijd toen Lion Kalentjev scoorde voor DOVO.

Slotoffensief DOVO

Met een slotoffensief kwam DOVO meerdere keren dicht bij de gelijkmaker. Quincy Arends was twee keer dicht bij een goal, maar beide keren kwam Staphorst met de schrik vrij.
Staphorst - DOVO 2-1
28' Stan Haanstra, pen. (1-0)
40' Ruben Kin (2-0)
71' Lion Kalentjev (2-1)
DOVO blijft met een 15e plaats in degradatiegevaar. Het zag Goes (tot vandaag hekkensluiter) tot op een punt naderen na een verrassende 0-2 zege op ACV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.