Spannende titelstrijd gaat verder in promotieklasse voor Schaerweijde en Voordaan: 'Zin in'

© Orange Pictures
ZEIST - Zondag gaat de tweede seizoenshelft van de spannende promotieklasse van start. Koploper Schaerweijde uit Zeist heeft als doel om kampioen te worden. Voordaan bevindt zich op de derde plek. Maar de Groenekanners hebben niet als doel om de titel te worden, maar om zo lang mogelijk mee te doen in de strijd. De twee ploegen hebben in ieder geval heel veel zin om zondag weer te beginnen.
Ik vond ons verdedigend in de eerste seizoenshelft heel sterk
Tim Oudenaller, coach Schaerweijde
Het ligt bovenin de promotieklasse dicht bij elkaar. Schaerweijde gaat met 29 punten uit 11 duels aan kop. Voordaan staat derde met drie punten minder. Nummer twee hdm heeft 26 punten. Met nog 11 wedstrijden te gaan is ook Laren als nummer vier met 23 punten nog niet afgeschreven.
Schaerweijde won in de voorlaatste speelronde voor de winterstop van hdm. Die week erop ging hdm onderuit tegen Voordaan waardoor Schaerweijde als koploper de winterstop in is gegaan. "Daar hebben we een heel goed gevoel aan overgehouden", zegt Oudenaller. "Maar het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Laren neem ik zeker mee in de titelstrijd. Dat is een goede ploeg die ik niet onderschat."
Als er iets is wat wij beter moeten doen dan is het constanter worden
Peter Jonker, coach Voordaan
Bij Voordaan hadden ze niet verwacht in de winterstop nog in de titelstrijd te zitten. "Het is veel beter uitgevallen dan we gedacht hadden. We kwamen in een flow terecht waardoor we tegen Schaerweijde, Nijmegen en hdm gelijkwaardig waren."
"We hebben heel goed gespeeld in de eerste seizoenshelft. Het liep op een gegeven moment gewoon heel lekker bij ons". Helemaal bij de winst op hdm vlak voor de winter. "Dat was inderdaad geweldig", aldus Jonker.
De kampioen van de promotieklasse promoveert naar de hoofdklasse.

De nummer twee van de promotieklasse neemt het in de play-offs op tegen de nummer elf van de hoofdklasse.

De nummer drie van de promotieklasse neemt het in de play-offs op tegen de nummer tien van de hoofdklasse.

Eerste seizoenshelft

Bij Schaerweijde hebben ze niet alleen een goed gevoel aan de ranglijst overgehouden, maar ook aan het spel. "Ik vond ons verdedigend in de eerste seizoenshelft heel sterk. Het concept dat we wilden hebben ze goed uitgevoerd. Aanvallend zijn we ook gevaarlijk, snel en doelgericht geweest", aldus Den Oudenaller.
De coach van de ploeg uit Zeist gaat met vertrouwen de tweede seizoenshelft in gaat. "We hebben de geblesseerde Casper Horn weer terug. Daar ben ik heel blij mee. Dat is een makkelijk scorende spits. Daardoor hebben we in de eerste seizoenshelft vooral veel verschillende doelpuntenmakers gehad. We hebben namelijk ook veel makkelijk scorende spelers."
We willen voor de titel gaan. Punt.
Tim Oudenaller, coach Schaerweijde
"Wij hebben heel onbevangen gespeeld. Dat is één van onze krachten. Als er iets is wat wij beter moeten doen dan is het constanter worden", zegt Jonker. "Als ik kijk naar de beelden is Schaerweijde nog net iets volwassener dan wij. Wij hebben natuurlijk wel Adriaan Stolk. Dat is al jaren één van de beste spelers van de promotieklasse", aldus de oefenmeester over zijn topscorer.

Doelstellingen

"Wij willen iedere week winnen. Tuurlijk hebben we ook wel wat inside-doelstellingen, maar die hou ik liever voor mij. Maar de voornaamste doelstelling is heel simpel. We willen voor de titel gaan. Punt", zegt Oudenaller. "Ik zeg niet dat we eerste worden, maar we zullen er alles aan doen om eerste te worden."
Jonker benadrukt dat Voordaan niet hetzelfde doel heeft als Schaerweijde. "Zij zijn al even bezig om in de hoofdklasse te komen. Wij zijn nu bezig om eerst een gerenommeerde promotieklasser te worden. We zetten langzaam stappen omhoog. Kampioen worden is geen doel, heel lang mee blijven doen is een doel. Als dat lukt worden we beloond met deelname aan de play-offs."

Spannend slot

Voordaan en Schaerweijde staan op 8 mei tegenover elkaar in speelronde 19. In de allerlaatste speelronde, nummer 22, neemt Voordaan het op 29 mei op tegen titelconcurrent hdm. Schaerweijde staat op 22 mei in de voorlaatste speelronde tegenover hdm.
Wij zijn bezig om een sterke gerenommeerde promotieklasser te worden
Peter Jonker, coach Voordaan
"Zover kijk ik nog niet eigenlijk. We kijken eerst naar zondag. Dan krijgen we Victoria. Ze staan achtste, maar dat is gewoon ook een goede ploeg", zegt de coach van Schaerweijde. Jonker van Voordaan lijkt het ook een mooi competitieslot. "Het zou heel mooi zijn als we dan nog in de race zijn voor de titel. Maar als we strijden om een play-off ticket dan zou het ook een hele leuke hockeymaand kunnen worden."
Schaerweijde begint zondag de tweede seizoenshelft om 14.45 uur in Zeist tegen Victoria.

Voordaan speelt in Groenekan tegen HIC.

De oefenmeester van de Zeisterse ploeg staat in ieder geval te popelen. "Ik heb heel veel zin om weer lekker te starten. We willen er een hele mooie tweede seizoenshelft van maken. Het worden denk ik hele spannende en mooie wedstrijden. En dat we eindelijk weer eens een seizoen afmaken na twee afgebroken seizoen. Met promotie natuurlijk, dat is ons doel."
Jonker sluit zich daarbij aan. "Het is inderdaad heel mooi om weer een competitie helemaal uit te spelen. Het belooft nog een mooi hockeyfeest te worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.