Volleybalsters VV Utrecht bekerfinalist na sensationele comeback

© Geert Lommers
UTRECHT - De volleybalsters van VV Utrecht hebben zich geplaatst voor de finale van de beker. Dat gebeurde in een zinderende vijfsetter tegen Apollo 8, de ploeg die vorig jaar de beker won. Apollo won de eerste twee sets, en kreeg in de derde set zelfs een matchpoint.
Sfeerbeelden
VV Utrecht overleefde het matchpoint, pakte de derde set en won vervolgens ook de vierde en de vijfde. De setstanden waren 25-27, 20-25, 29-27, 25-14 en 15-11. In de bekerfinale is landskampioen Sliedrecht Sport de tegenstander.
Coach Ali Moghadassian was kort na de wedstrijd niet in staat tot een heldere analyse. "Ik zit nog te veel in de emotie, en zit nog vol met adrenaline", aldus de coach. "Maar ik ben vooral trots op de veerkracht van mijn team", zei coach Ali Moghadassian na afloop. "Wij zijn er in blijven geloven. We hebben dit seizoen nog geen enkele vijfsetter verloren."
Ali Moghadassian na de zege op Apollo
Sliedrecht Sport, de tegenstander in de finale, is de grote favoriet voor de landstitel. Als ze die titel ook daadwerkelijk pakken, mag VV Utrecht volgend seizoen Europa in. "Aah, daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan!", lacht speelster Lisa Kersten. "Dan moet ik maar vakantiedagen gaan sparen."
Speelster Lisa Kersten
Maar waar plaatsing voor Europa voor voetbalclubs geld in het laatje brengt, moet er voor een volleybalclub die zich plaatst voor de Europa Cup geld bij. En dat geld heeft VV Utrecht niet, stelt voorzitter Sam van Ling. "Maar daar gaan we morgen wel over nadenken. Nu gaan we eerst feest vieren."