UZSC verliest eerste halve finale voor landskampioenschap

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De vrouwen van UZSC zijn slecht begonnen aan de halve finales om het landskampioenschap. De Utrechtse waterpolosters verloren in Ede met 10-6 van Polar Bears.
UZSC keek al binnen vijf minuten tegen een 3-0 achterstand aan, maar via Marijn Sterk, Lois den Ouden en Sam Jutte was het na de eerste periode 3-3.
In het tweede kwart scoorde alleen Sterre Bijkerk voor UZSC, terwijl Polar Bears er drie maakte.
Polar Bears kwam daarna niet meer in de problemen. Lois den Ouden en Hanna Hogervorst scoorden nog voor UZSC, maar zij konden de nederlaag niet voorkomen.
Zaterdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw, dan in Utrecht. Als UZSC dan wint volgt zondag een beslissingswedstrijd in Ede. Bij winst van Polar Bears is die ploeg finalist.