CSW verslaat Maarssen in regiotopper tweede klasse B

© RTV Utrecht
MAARSSEN - De regiotopper in de tweede klasse B tussen Maarssen en CSW is geëindigd in een overwinning voor de bezoekers uit Wilnis. Op Sportpark Daalseweide in Maarssen werd het na een spannende slotfase 1-2.
Een korte samenvatting van Maarssen - CSW, door Mark Kloostra
De topper in de tweede klasse B tussen Maarssen en CSW was een duel tussen de nummers drie en vier. De eerste helft was erg vermakelijk, alleen ontbraken de doelpunten in de openingsfase. CSW kwam na 23 minuten op een 0-1 voorsprong via Bram Korver, die een voorzet van Matt Veerhuis binnen kon tikken.

Twee goals in twee minuten

Diezelfde Veerhuis kreeg daarna twee kansen om de voorsprong uit te breiden namens de bezoekers uit Wilnis, maar hij wist het net niet te vinden. Na rust ging Maarssen op jacht naar de gelijkmaker en die viel vijf minuten voor tijd. Dion van Burik schoot de bal hard in de bovenhoek: 1-1.
Nog geen minuut na de gelijkmaker stond CSW echter weer op voorsprong, omdat meteen na de aftrap Jordy de Groot het eindstation was van een snelle aanval. Hij zette de 1-2 op het scorebord en dat was ook de eindstand in Maarssen.
Maarssen - CSW (Tweede klasse B)

23' Bram Korver (0-1)
85' Dion van Burik (1-1)
86' Jordy de Groot (1-2)

Door de overwinning komt CSW op 25 punten en op gelijke hoogte met directe concurrent Maarssen, dat ook 25 punten heeft. De Maarssenaren, die derde staan, hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan CSW.

CSW lacht, Maarssen huilt

Invaller Jordy de Groot was de grote man aan de kant van CSW, want hij scoorde de winnende 1-2. "Zo wil je een invalbeurt wel afmaken", lacht hij. "Het was even schakelen na de gelijkmaker, want zij schieten hem prachtig binnen. Dan denk je dat het lastig wordt, want we stonden best wel onder druk het laatste half uur."
CSW-speler Jordy de Groot: "Zo wil je een invalbeurt wel afmaken"
"Maar het is nog lekkerder als je door nog één aanval de winnende maakt. Maarssen wilde nog vol voor de winst gaan, maar dat pakte niet goed voor ze uit", aldus De Groot. Zijn keeper Rahim Gök is ook blij met de zwaarbevochten zege. "De tweede helft voelde wel zo. Maar in de eerste helft moeten we al 0-3 maken en dan is het klaar."
"Achteraf hebben we niets te klagen", vertelt de keeper. "Ik heb zelf mijn ding gedaan. De eerste redding was heel belangrijk, want als zij dan scoren. Dan komen zij in hun spel. Maar ik pak hem en dan is het aan de rest van de spelers. Verder heb ik niet echt veel moeilijke reddingen gehad. De tegengoal zat er echt goed in, ik heb er alles aan gedaan maar kon er niet bij."
CSW-keeper Rahim Gök: "In de eerste helft moeten we al 0-3 maken"
Aan de kant van Maarssen werd er getreurd. Dion van Burik kon maar weinig genieten van zijn prachtige 1-1, die in de kruising vloog. "Ik ben heel kritisch en had er drie moeten scoren vandaag, dan winnen we. Maar we gaan mee in hun spel en lange ballen spelen. Maar we kunnen goed voetballen en moeten niet in die duels komen", vertelt de aanvaller.
"Het veld is erg stroef. Het is niet gesproeid en niet gemaaid, voor mij persoonlijk is dat niet fijn. Het was heel lastig. Zeker tegen een ploeg die fysiek is ingesteld, moet je op een kunstgrasveld gaan spelen, vind ik", aldus Van Burik. "Iedereen is boos, vooral omdat die tegengoal over de lijn was. Dat voelt vervelend."
Maarssen-aanvaller Dion van Burik: "We gaan te veel mee in hun spel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.