Schaerweijde hervat promotieklasse met ruime zege, Voordaan verslaat HIC

© Fotostudio RedGreenBlue
ZEIST - De hockeyers van Schaerweijde hebben de promotieklasse hervat met een overtuigende zege. In Zeist werd nummer acht Victoria met 6-0 verslagen. Ook Voordaan boekte een zege. Het team uit Groenekan was in eigen huis met 4-3 te sterk voor het laag geklasseerde HIC.
Dankzij twee treffers in twee minuten stond Schaerweijde na het eerste kwart met 2-0 voor. Jur van der Have en Jelle Westendorp waren de doelpuntenmakers. Westendorp zorgde met zijn tweede van de middag voor de 3-0. Jelle Phijffer scoorde ook twee keer. Mark Weber kwam met één doelpunt op het scoreformulier.
Schaerweijde blijft koploper in de promotieklasse met 32 punten uit twaalf wedstrijden. De Zeistenaren hebben als doel om kampioen te worden.

Achterstand ombuigen

Voordaan opende vroeg de score via Thomas van der Weerd. Vervolgens boog HIC de achterstand om in een 1-2 voorsprong via Joachim Löwenthal en Allard van Heemstra.
De ploeg uit Groenekan liet ook zien een achterstand om te kunnen buigen. Van 1-2 werd het 4-2 voor Voordaan dankzij Thur Stadelmaier, Erik Hemesath en Casper Roelofs. Hugo Daelmans bracht in de slotfase nog de spanning terug met de 4-3, maar uiteindelijk gingen de punten naar de ploeg van Peter Jonker.
Voordaan is van de derde naar de tweede plek gestegen en staat op 29 punten. Ze namen die plaats over van hdm dat verloor. De Groenekanners hebben niet als doel om de titel te pakken, maar om zo lang mogelijk mee te doen in de strijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.