Hockeysters tegen Duitsland en Australië

AMSTELVEEN - De Nederlandse dameshockeysploeg, met speelsters van SCHC en Kampong, neemt het komende zomer bij de Champions Trophy in Amstelveen op tegen Duitsland en Australië.
Ook Nieuw-Zeeland is ingedeeld in groep B, zo maakte de Internationale Hockey Federatie (FIH) woensdag bekend. Titelverdediger Argentinië, dat ook regerend wereldkampioen is, vormt samen met China, Engeland en Zuid-Korea groep A.
Het is voor het eerst dat acht in plaats van zes landen meedoen aan de Champions Trophy. Normaal gesproken was er één poule van zes landen, nu twee groepen van vier. De nummers een en twee van beide groepen komen na de eerste fase van het toernooi terecht in groep C, terwijl de nummers drie en vier van de twee poules in groep D terechtkomen.
De resultaten van de onderlinge duels in de groepsfase worden meegenomen naar de groepen C en D. Uiteindelijk spelen de nummers een en twee van de 'winnaarsgroep' C de finale. "Er werd al langer gesproken om het toernooi uit te breiden naar acht landen'', aldus Martyn Gallivan, competitiemanager van de FIH. "Als je kijkt naar het hockeyniveau van het hedendaagse vrouwenhockey dan is dit toernooi een mooi moment om deze uitbreiding te testen."
Nederland, dat voor het eerst bij een groot toernooi onder leiding staat van de nieuwe bondscoach Max Caldas, begint de Champions Trophy op zaterdag 25 juni met een wedstrijd tegen Australië. Vervolgens zijn Duitsland (26 juni) en Nieuw-Zeeland (28 juni) de tegenstander. Donderdag 30 juni begint de tweede fase van het toernooi.
Gelijktijdig met de Champions Trophy voor vrouwen organiseert de FIH in het Wagener Stadion in Amstelveen de Rabo 4-Nations Cup. Nederland opent het evenement op dinsdag 28 juni tegen Pakistan. Een dag later is de confrontatie met Duitsland. Vrijdag 1 juli staat het duel tegen Engeland op het programma. Zaterdag 2 juli is de finale

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.