Femke Bol naar finale op 400 meter bij WK indoor

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - Atlete Femke Bol heeft zich bij de WK indoor in Belgrado geplaatst voor de finale van de 400 meter van zaterdag. De Amersfoortse werd tweede in haar halve finale achter Stephenie Ann McPherson uit Jamaica. Met 51,28 seconden was de Nederlandse 0,02 seconde langzamer dan de Jamaicaanse.
De 22-jarige Bol kwam na de eerste ronde op gelijke hoogte met McPherson. De atlete uit Jamaica hield de Nederlandse echter met succes af. Vlak voor de finish struikelde Bol en kwam al vallend over de finish. Ze kon echter snel weer opstaan.
Bol, die vorig jaar op de Spelen van Tokio olympisch brons veroverde op de 400 meter horden, geldt in Belgrado als de favoriete voor goud op de 400 meter. De Amersfoortse zei in de aanloop naar de WK indoor vooral uit te kijken naar een duel met tweevoudig olympische kampioene Shaunae Miller- Uibo.
De 27-jarige atlete uit de Bahama's liep dit jaar nog geen indoorwedstrijden. Ze prolongeerde in Tokio haar olympische titel op deze afstand.
Bol zei na haar opvallende finish bij de NOS dat het verder "prima" ging. "Misschien is het de adrenaline, maar ik voel nog niks", zei ze daarover. Over haar race was ze niet helemaal tevreden. "Ik baal wel. Ik weet niet wat er gebeurde, als ik eerlijk ben. Ik wilde de kop pakken en dat lukte niet. Ik liep daardoor alles in baan 2 en dat voel ik."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.