Tweede divisie: De voorgeschiedenis is in elk geval veelbelovend

© Orange Pictures
VEENENDAAL - De resultaten van de laatste weken geven weinig reden tot optimisme voor GVVV en IJsselmeervogels. Maar de balans van beide ploegen tegen de opponenten van komend weekend is wel positief. GVVV ontvangt Koninklijke HFC, IJsselmeervogels krijgt Jong FC Volendam op bezoek. Spakenburg speelt een amateurklassieker, uit tegen Noordwijk.
Negen onderlinge duels, vijf zeges en slechts twee nederlagen. De cijfers uit het verleden zijn duidelijk in het voordeel van GVVV, voor de ontmoeting tegen Koninklijke HFC. Ook de laatste drie thuisduels zijn hoopgevend: zeges op AFC en IJsselmeervogels en een gelijkspel tegen Quick Boys.
Maar dan het totaalplaatje. Koninklijke HFC staat tweede en heeft al zes wedstrijden niet verloren. GVVV is laatste en haalde uit 18 duels slechts 10 punten. In die 18 duels maakte GVVV bovendien slechts 12 doelpunten. Sietse Brandsma van Koninklijke HFC maakte er in zijn eentje negen. Eerder dit seizoen knokten de Veenendalers zich in Haarlem naar een punt: 0-0.
Trainer Gery Vink kan weer beschikken over de van een blessure herstelde Tom Oostinjen. Adham el Idrissi, die dinsdag tegen Jong Volendam geblesseerd geblesseerd uitviel, is er niet bij. Ook Steven Theunissen is nog niet fit.

Nog nooit van Jong Volendam verloren

IJsselmeervogels is voorlaatste en treft zaterdag de beloften van FC Volendam. Die ploeg staat tiende. De ploeg van Kiki Musampa is op één na de meest productieve van de tweede divisie. Met 36 tegentreffers heeft Volendam op één na de meest gepasseerde defensie.
Het is de zesde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan in de competitie. Van de vorige vijf ontmoetingen wonnen de Vogels er vier, waaronder die van eerder deze competitie. Dankzij Daniel van Son werd het toen 0-1.
Trainer Gert Peter de Gunst mist nog altijd veel spelers, maar heeft in elk geval de aanvallers Danny van den Meiracker en Khalid Tadmine terug. Doelman Jaimy Schaap viel dinsdag tegen Jong Sparta geblesseerd uit en is er niet bij.

Klassieker

Noordwijk werd in de jaren '70 twee keer landskampioen bij de zaterdagamateurs, Spakenburg pakte die titel vijf keer. Beide ploegen troffen elkaar pas 29 keer in competitieverband, omdat ze in het verleden vaak in verschillende districten werden ingedeeld. Van die 29 ontmoetingen won Noordwijk er twaalf, Spakenburg zegevierde elf keer.
Beide ploegen zijn ook goed in vorm. Zowel Noordwijk als Spakenburg haalde uit de laatste vier duels 10 punten. Noordwijk is in eigen huis bovendien bijna onklopbaar. Dit seizoen werd er pas één keer verloren op Duinwetering.
Eerder dit seizoen was Spakenburg op de Westmaat met 2-0 te sterk voor de tegenstander van dit weekend. Floris van der Linden en Lowie van Zundert scoorden toen voor de Blauwen, die die middag voor het eerst na het ontslag van Eric Meijers onder leiding stonden van Chris de Graaf.
De Graaf kan tegen Noordwijk niet beschikken over Hero van Lopik, die dinsdag tegen HHC Hardenberg geblesseerd uitviel. Verder ontbreken alleen de langdurig geblesseerden Menno Heus en Boy van de Beek.
GVVV - Koninklijke HFC en Noordwijk - Spakenburg beginnen zaterdag om 14.30 uur. Bij IJsselmeervogels - Jong Volendam wordt om 15.00 uur afgetrapt.
Alle duels zijn live te volgen bij Radio M Utrecht in Namen & Rugnummers. In Veenendaal is Arnold Schenk de verslaggever, Bert Kous reist af naar Noordwijk en René van den Berg naar IJsselmeervogels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.