Zuidam over Silberbauer: 'Proberen hem binnen de club te houden'

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Een Berg Sport gaat technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht dieper in op het ontslag van trainer René Hake en het binnenhalen van Dick Advocaat als adviseur van Rick Kruys. Ook komt de aanstelling van Michael Silberbauer als assistent ter sprake.
Kijk hier naar Een Berg Sport
Zuidam vertelt dat hij er met Advocaat, die al eerder speler én trainer was van FC Utrecht, heel snel uit was. "Hij hoefde mijn aanbieding niet eens te horen. 'Besteed dat salaris maar aan de jeugdopleiding', zei Dick", aldus Zuidam.
Besteed dat salaris maar aan de jeugdopleiding, zei Dick
Jordy Zuidam over de onderhandelingen met Advocaat
Over de terugkeer van Silberbauer zegt Zuidam: "Na zijn voetbalcarrière heeft hij heel bewust een pad voor zichzelf uitgestippeld. Eerst als analist, toen als assistent-trainer, toen op eigen benen staan. Bij Midtjylland heeft hij data en voetbal gecombineerd, en dat maakt hem als trainer compleet."
Zuidam erkent dat Silberbauer wat hem betreft langer bij FC Utrecht blijft dan tot het einde van dit seizoen. "We zijn heel blij dat we hem nu hebben kunnen vastleggen en ik zal er alles aan doen om hem binnen de club te houden."

Nieuwe trainer

Als Silberbauer blijft, dient hij volgend seizoen onder een andere hoofdtrainer dan dit seizoen. Op namen van mogelijke kandidaten gaat Zuidam niet in. Wij lieten foto's zien van Mitchell van der Gaag, Marcel Keizer, Henk Fraser en Mark van Bommel.
Het enige dat Zuidam daarover kwijt wil is dat een nieuwe trainer het FC Utrecht-dna moet hebben. Daarmee lijkt Van Bommel als kandidaat af te vallen. Of Keizer een optie kan zijn is onduidelijk, hij liep ooit wel stage bij de club.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.