GVVV pakt punt tegen Koninklijke HFC: 'Voor teamgevoel heel belangrijk'

VEENENDAAL - GVVV heeft in de tweede divisie gelijkgespeeld tegen Koninklijke HFC. De hekkensluiter uit Veenendaal hield de nummer twee uit Haarlem op eigen veld op 1-1 en pakte dus een punt in de strijd tegen degradatie.
Een korte samenvatting van GVVV - Koninklijke HFC, door Arnold Schenk
GVVV wist in de eerste helft goed stand te houden tegen de nummer twee van de competitie. De Veenendalers deden voetballend niet onder voor Koninklijke HFC, al hadden de bezoekers wel de betere kansen.
GVVV - Koninklijke HFC op Panhuis
GVVV - Koninklijke HFC op Panhuis © RTV Utrecht
GVVV creëerde ook enkele mogelijkheden, maar Jordi Bitter en Tom Oostinjen hadden het vizier niet op scherp staan. Bij rust was het daardoor 0-0.
Twintig minuten voor tijd kreeg Koninklijke HFC, tegen de verhoudingen in, de uitgelezen kans om de score te openen. Scheidsrechter Jensch gaf de bezoekers een makkelijke penalty na een overtreding van Justin Spies, waarna Roy Castien de strafschop feilloos benutte: 0-1.

Joshua Patrick scoort

Heel lang stond GVVV niet op achterstand, want Joshua Patrick schoot binnen drie minuten de 1-1 binnen. Voor de aanvaller was het zijn eerste treffer sinds 25 januari 2020 en het betekende ook meteen de eindstand op Panhuis.
Er werd in de slotfase niet meer gescoord, waardoor GVVV een knap punt pakte tegen hoogvlieger Koninklijke HFC.
GVVV - Koninklijke HFC (Tweede divisie)

69' Roy Castien, pen. (0-1)
72' Joshua Patrick (1-1)

Door het gelijkspel komt GVVV op 11 punten uit 19 wedstrijden. Heel veel schiet de ploeg van trainer Gery Vink daar echter niet mee op.

Verlossende treffer

Na afloop kon Joshua Patrick zijn geluk niet op. "Ik kan niet ontkennen dat het fantastisch voelt. Ik heb de afgelopen weken het vertrouwen gekregen en ben blij dat ik het terug kan betalen aan de ploeg en de trainer", vertelt de spits.
Joshua Patrick: "Ik ben naar GVVV gekomen om te scoren en nu is het eindelijk zover"
"Het ging best lekker vandaag, maar het ultieme moment is toch om dan te scoren. Ik kan niet ontkennen dat het aan me ging knagen, maar voor veel mensen was het een groter issue dan voor mijzelf. Ik ben naar GVVV gekomen om te scoren en nu is het eindelijk zover", aldus Patrick.
Toch hangt het degradatiespook nog rond in Veenendaal. "Als je hier verliest, dan zit je anders in de kleedkamer. Maar voor het moreel is een punt mooi meegenomen. Zo ga je anders naar dinsdag", doelt hij op het duel met Spakenburg. "Met een beetje geluk kunnen we meer halen, maar ik kan wel leven met het gelijkspel."

Vertrouwen

Verdediger Mats Grotenbreg was een sta-in-de-weg voor de aanvallers van Koninklijke HFC. Hij is vooral blij dat GVVV na de 1-0 snel de 1-1 maakte. "In het begin van het seizoen was het lastig om bij een achterstand terug te komen, maar we herpakken onszelf, net als tegen Quick Boys", zegt hij.
Mats Grotenbreg: "Voor het teamgevoel een belangrijk punt, maar eigenlijk hebben we er niet heel veel aan"
"We klappen er vol op. En ondanks dat we niet super veel tijd meer hadden, denk ik dat het geloof er nog wel was. Dat betaalde zich uit. Complimenten naar de ploeg voor hoe strijdlustig we zijn en doorgaan tot het einde", geeft Grotenbreg aan.
"Voor het teamgevoel is het een belangrijk punt. Eigenlijk hebben we er niet heel veel aan, maar we moeten gewoon door. HFC staat gewoon tweede en wij stellen daar een goed team tegenover. Ik denk dat wij dinsdag thuis tegen Spakenburg erop gaan klappen. Ik heb er echt wel vertrouwen in", kijkt hij vooruit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.