Moeizame zege Sportlust'46 op negen Harkemase Boys: 'Was niet best'

WOERDEN - Sportlust'46 heeft een moeizame zege geboekt in de derde divisie A. De Woerdenaren wonnen met 1-0 bij Harkemase Boys, dat bijna de hele tweede helft met negen man speelde.
Een korte samenvatting van Harkemase Boys - Sportlust'46, door Mark Kloostra
De eerste helft kabbelde voort op Sportpark De Bosk in Harkema. Ondanks het matige spel, kreeg Mark van der Weijden wel een grote kans, maar de spits van Sportlust'46 miste de 1-op-1. Vlak voor rust was Van der Weijden wel trefzeker, toen hij de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen schoot. Voor de aanvaller, die volgend seizoen uitkomt voor Sparta Nijkerk, betekende het zijn dertiende doelpunt van dit seizoen.

Twee rode kaarten Harkemase Boys

Sportlust'46 begon daardoor met een 0-1 voorsprong aan de tweede helft, en kort na rust kreeg tegenstander Harkemase Boys ook nog eens twee rode kaarten. Eerst was het Mark Bruintjes zijn tweede gele kaart kreeg voor een overtreding, en een paar minuten later kreeg Iloba Achuna direct rood voor het neerhalen van de doorgebroken Sportlust-aanvaller.
Met een 1-0 voorsprong en een 11-9 verhouding op het veld leek Sportlust de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen in Friesland. Maar het spel van de Woerdenaren was niet om over naar huis te schrijven. Harkemase Boys had bij vlagen het betere van het spel, al had Sportlust ook een strafschop verdiend.
Dan komen we met twee man meer, en dan weet ik niet wat we aan het doen zijn. Dat was niet best.
Patrick Loenen, trainer Sportlust'46

Sportlust mist dé kans op 2-0

In de laatste minuten was er nog een slotoffensief van Harkemase Boys, waarbij ook de keeper naar voren werd gestuurd. Rick Wils kon daardoor diep in blessuretijd nog de 2-0 maken, maar zijn poging - voor een leeg doel - belandde op de paal. Het bleef daardoor bij 1-0.
Harkemase Boys - Sportlust'46 (Derde divisie A)

43' Mark van der Weijden (0-1)

Bijz.
47' Rode kaart Mark Bruintjes (Harkemase Boys, 2x geel)
53' Rode kaart Iloba Achuna (Harkemase Boys)

Door de overwinning komt Sportlust'46 op 37 punten uit twintig duels. De ploeg van trainer Patrick Loenen staat daarmee derde, vijf punten achter koploper FC Lisse en drie punten achter nummer twee Sparta Nijkerk.

Ander strijdplan

Trainer Patrick Loenen had al verwacht dat het een moeilijke wedstrijd zou worden in Harkema. "Volgens mij hadden ze al negen keer niet gewonnen, maar dat zegt niets. Maar bij ons thuis vond ik hun de beste ploeg. Deze ploeg is lastig te bespelen. Het is een knollentuin en daar hebben we ook het strijdplan op aangepast", vertelt hij.
Patrick Loenen baalt van laatste half uur: "Het was echt niet om aan te zien"
"Laat hun de fouten maar maken, dachten we. We moeten dan snel de 1-0 maken, maar laten dat na. En als je achterkomt onder deze omstandigheden, ga je hem zelf ook nooit meer maken. Dus we mochten niets weggeven en dat hebben we niet gedaan. Als je naar de kansen kijkt, hebben we het goed gedaan", aldus Loenen.
Over de manier waarop Sportlust de wedstrijd uitspeelde, was Loenen niet tevreden. "De eerste 60 minuten met 11 tegen 11 waren niet groots. We hebben het gedaan volgens plan. Prima, maar niet mooi. Alleen dan komen we met twee man meer, en dan weet ik niet wat we aan het doen zijn. Dat was niet best. Het was echt niet om aan te zien", concludeert hij.
Romero Antonioli: "We slepen hem binnen, het zijn de punten die tellen"
Keeper Romero Antonioli van Sportlust'46 hield voor de tweede keer deze week de nul, maar ook hij zag dat het niet makkelijk ging. "We wisten dat ze zouden gaan drukken in de slotfase na die twee rode kaarten. Ze kwamen ook nog en dan doe je er alles aan om te heersen", legt hij uit.
"Het was heel moeilijk vandaag. Op een moeilijk veld, maar dat mag geen excuus zijn. Toch hadden we het aardig onder controle. Maar tegen negen man wordt het te vrij bij ons, denk ik. Maar we slepen hem binnen, het zijn de punten die tellen", aldus Antonioli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.