Dramatische eerste helft nekt Hoogland bij directe concurrent Blauw Geel'38: 'Onwaardig'

HOOGLAND - Hoogland zit dieper in de degradatieproblemen in de derde divisie B na het 5-1 verlies op bezoek bij directe concurrent Blauw Geel'38. De ploeg van Roy Versluis speelde een dramatische eerste helft en ging met een 3-0 achterstand de rust in.
Blauw Geel'38 - Hoogland
Blauw Geel'38 - Hoogland © RTV Utrecht
Verslaggever Arnold Schenk vat Blauw Geel'38 - Hoogland samen
Blauw Geel'38 tikte Hoogland van het kastje naar de muur in de eerste 45 minuten. Koen van der Zanden was de grote man met drie doelpunten. De 2-0 viel uit een strafschop op sportpark Prins Willem Alexander in Veghel.

Blunder

Typerend voor het spel van Hoogland was de 3-0. Brian van den Hooff speelde de bal zo in de voeten van de tegenstander, die de blunder afstrafte. Hoogland kwam niet tot kansen en mocht van geluk spreken dat de ruststand niet ruimer was.
Hoogland-speler Stijn Mossink in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Aan het begin van de tweede helft incasseerde Hoogland de vierde tegengoal. Weer was Van der Zanden de maker. Hoogland kwam dankzij strijd wat beter in het duel. Harrie Kersten tekende na ruim een uur voor de 4-1, maar Hoogland wist het niet spannend te maken. Lars Loermans maakte in de 89ste minuut de middag nog wat pijnlijker voor Hoogland met de 5-1.

Geen zin in voetballen

Hoogland-trainer Roy Versluis vond de eerste helft niet Hoogland-waardig. "We geven een pingel weg, spelen een bal zo in de voeten van de tegenstander en lopen niet mee met onze mensen. Het verschil is twee klassen, ondanks dat Blauw Geel een goede ploeg is. Die staan te laag, voor de wedstrijd was het verschil tussen hen en ons maar twee punten."
In de rust vielen wat rake woorden volgens Versluis. "Er werd gezegd dat als je geen zin hebt, je beter niet komen. Bij sommige jongens straalde dat er vanaf. Die hadden het plezier in het voetballen in de bus laten liggen."
We hebben elkaar een paar in de steek gelaten
Stijn Mossink, speler Hoogland
Hoogland-speler Stijn Mossink was iets meer te spreken over de tweede helft van zijn ploeg dan de eerste helft. "In de eerste minuten hadden we het iets betere van het spel. Na zes minuten viel de 4-0. Weer een tegenslag. Daarna hadden we een paar speldenprikjes, meer was het niet. Bij de 4-1 ging een corner toevallig over de lijn, maar dat was te laat voor een aansluitingstreffer."
Mossink zegt dat het verlies een wijze les is voor Hoogland. "We zijn volgens mij niet de best voetballende ploeg in de derde divisie. We moeten het in ieder geval van strijd hebben. Als je dat niet doet, laat je je team in de steek. Dat is de eerste helft een paar gebeurd", besluit Mossink, die zondag met Hoogland naar EVV, dat een plaats hoger staat, afreist.
Roy Versluis, trainer Hoogland, kijkt terug op de ruime nederlaag bij Blauw Geel'38

Ranglijst

Hoogland blijft ondanks het verlies zestiende in de derde divisie B. Ze hebben negentien punten uit 21 wedstrijden. Alleen DEM met zeventien punten en Westlandia met vijftien punten staan lager.
Blauw Geel'38 - Hoogland: 5-1

13' Koen van der Zanden (1-0)
31' Koen van der Zanden (2-0)
36' Koen van der Zanden (3-0)
51' Koen van der Zanden (4-0)
62' Harrie Kersten (4-1)
89' Lars Loermans (5-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.