Hercules niet opgewassen tegen Dongen: 'Moeten dit soort wedstrijden gaan winnen'

UTRECHT - Hercules heeft op eigen veld verloren van Dongen. De Utrechters gingen zondag in de derde divisie B met 1-3 onderuit.
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van Hercules
Hercules - Dongen
Hercules - Dongen © RTV Utrecht

Dongen wint

In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Vlak na rust was het raak voor de bezoekers. Mauritsio Helstone bracht Dongen op 0-1 voorsprong. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. Clubtopscorer Tyrone Fonville werkte de 1-1 binnen.
Hercules was de betere ploeg maar opnieuw kwam Dongen op voorsprong. In de 71e minuut schoot Fatih Kamaci de 1-2 binnen namens de uitploeg. Vier minuten later was het opnieuw raak voor Dongen. Helstone maakte zijn tweede van de dag: 1-3.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie B op de zesde plek met 33 punten uit 21 wedstrijden. Het verschil met koploper Gemert is 11 punten.
Die 1-2 was een hele domper en dat deed wat mentaal
René van der Kooij

Goede reeks doorbroken

Nathan Bijl in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
De afgelopen drie wedstrijden wist Hercules te winnen. "Ik had een mooie middag verwacht want we zaten in een lekkere flow. Maar dat pakte bedrogen uit", aldus Nathan Bijl na afloop. Hij zag dat het met zijn ploeg minder ging na de tegengoals. "Dat is wel vaker zo dit seizoen bij een tegenslag."
Trainer René van der Kooij had niet veel te verwijten voor zijn ploeg. "Toen we na de 0-1 zo snel de 1-1 maakten ging ik geloven in hele mooie dingen. Maar die 1-2 was een hele domper en dat deed wat mentaal. Dat was een klap."
Trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"We moeten altijd naar onszelf kijken maar ik denk niet dat we ons eigen spel hebben gespeeld. Veel lange ballen", zei een balende Bijl. "We stonden er goed voor in de tweede periode dus dan is vandaag jammer."
Het gat van 11 punten op koploper Gemert zegt volgens de oefenmeester nog niks. "Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan. Ik denk dat we nog zo'n 35/40 punten kunnen pakken. Dan krijg je weer een hele andere situatie. Maar dan moet je wel dit soort wedstrijden gaan winnen", aldus Van der Kooij.
Hercules – Dongen: 1-3

48' Mauritsio Helstone (0-1)
50' Tyrone Fonville (1-1)
71' Fatih Kamaci (1-2)
75' Mauritsio Helstone (1-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.