Hockeyers SCHC onderuit op bezoek bij Rotterdam: 'Belonen onszelf niet'

BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC uit Bilthoven hebben weer geen overwinning geboekt in de hoofdklasse. Op bezoek bij Rotterdam werd met 4-1 verloren.
Max Sweering en Gilles van Hesteren van SCHC
Max Sweering en Gilles van Hesteren van SCHC © Orange Pictures
De eerste aanval van Rotterdam leverde direct een goal op. Joaquin Menini scoorde in de vierde minuut. Kort daarna was het weer raak voor de thuisploeg en weer was de doelpuntenmaker Menini. SCHC stelde er weinig tegenover.
In de tweede helft begonnen de Bilthovenaren beter te hockeyen. Bram Weers zorgde in de 45ste minuut voor de aansluitingstreffer. Tristan Algerda bracht een paar minuten later de marge weer op twee. Ondanks vele kansen en druk op Rotterdam, wist SCHC niet meer te scoren. Aan de andere kant van het veld viel nog wel een doelpunt. Menno Boere tekende in de 67ste minuut voor de 4-1. De ploeg uit Bilthoven blijft sinds 18 oktober 2021 wachten op een zege in de hoofdklasse.

Goed gespeeld

Gilles van Hesteren, trainer SCHC, vond zijn ploeg goed hockeyen. "We kwamen aan spelen toe en hebben goed druk gezet en meer kansen gekregen. Zeker in de tweede helft was het goed. De score deed anders vermoeden", zegt een balende Van Hesteren.
Gilles van Hesteren, trainer SCHC, in gesprek met verslaggever Menno Schilder
Jelmer Uildriks, speler SCHC, zag dat zijn team tot genoeg kansen kwam. "We waren niet effectief in de cirkel. We kwamen er genoeg. We hadden er vier, vijf moeten maken als we het slimmer deden, maar we beloonden ons niet", vertelt Uildriks, die zelf vaak betrokken was bij mogelijkheden.
Volgende week speelt SCHC tegen Kampong en daarna tegen hekkensluiter Hurley. Die laatste is dé wedstrijd waar het om gaat volgens Uildriks. "Als we winnen dan eindigen we niet als laatste. De tegenstander van vandaag Rotterdam staat negende. We zijn in de buurt."
SCHC-speler Jelmer Uildriks: 'We komen te laat in de wedstrijd'

Ranglijst

SCHC blijft voorlaatste met zeven punten uit vijftien wedstrijden. Rotterdam staat twee plaatsen hoger met acht punten meer.
Rotterdam - SCHC: 4-1

4' Joaquin Menini (1-0)
8' Joaquin Menini (2-0)
45' Bram Weers (2-1)
51' Tristan Algera (3-1)
67' Menno Boere (4-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.