Door de Lens van Ankie: Gouden tips op het Maarseveense strand

© Fotostudio RedGreenBlue
Provincie Utrecht - Aandachtig luisteren de jonge volleyballers van de Utrechtse volleybalvereniging Sphinx op het strandje bij de Maarsseveense Plassen naar naar de twee top beachvolleybalsters. Het is eind van de middag, een beetje fris en het zand is nog zompig nat van de laatste zomerse bui die voorbij kwam.
De kinderen van de vereniging hebben geluisterd naar de oproep en zijn in groten getale komen opdagen. Ze hebben er zichtbaar zin in. Wat ze toen alleen nog niet wisten, en ik ook niet, niemand niet, is dat een van die twee vriendelijke volleybalsters in razend tempo zou gaan uitgroeien tot een speelster van wereldniveau. Twee jaar geleden is het alweer, maar ik moet er aan denken als ik dit weekend de berichten lees over de eerste editie van het Elite 16 toernooi in Mexico.

Ineens een bekend gezicht

Onze eigen Robert Meeuwsen uit Nieuwegein, die ik al jaren op afstand en als het even kan ook wel eens van dichtbij volg, heeft samen met partner Alexander Brouwer de finale gehaald. Jammer genoeg hebben ze niet gewonnen.
De vrouwen hadden meer geluk. Onverwachts haalden ze de finale. En ze hebben gewonnen. En zo wordt de speelster van wie de jeugd uit Utrecht niet zo lang geleden een onvergetelijk clinic kreeg, Katja Stam, opeens een bekend gezicht voor iedereen. Een hele knappe prestatie. Aan het toernooi doen alleen de zestien allerbeste teams van de wereld mee.
En hoewel Katja dan wel niet uit onze provincie komt, heeft ze daar op het strandje misschien wel wat beachvolleybalzaadjes geplant bij onze jeugd. Het plezier en de passie waarmee Katja springend en sprintend in het mulle Maarseveense zand tips en trucks met iedereen deelde is goud waard. Een bijzondere en waardevolle ervaring voor de kinderen. Niet raar opkijken als we een van hun later nog eens terugzien bij de King of the Court. Zien sporten doet sporten.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.