Derde divisie: Kilometers maken voor Hercules en Hoogland

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT - In de derde divisie spelen Hoogland en Hercules vanmiddag de verste uitwedstrijden van het seizoen. Hoogland reist bijna 180 kilometer naar Echt-Susteren om aan te treden tegen EVV. Hercules heeft een reis van 130 kilometer voor de boeg naar Haaksbergen, waar HSC'21 de tegenstander is.
EVV - Hoogland is het duel tussen de nummers 15 en 16 van de derde divisie. Beide ploegen moeten, als ze blijven staan waar ze nu staan, play-offs spelen om degradatie naar de hoofdklasse te voorkomen. Doel is dus om minimaal veertiende te worden. Daarom is winst in de kelderkraker noodzakelijk.
Hoogland stuntte drie weken geleden met een overwinning op koploper OFC. Maar wie dacht dat dat het begin was van een opmars, is bedrogen uitgekomen: de vier duels na de zege op OFC werden allemaal verloren.
EVV, dat eerder dit seizoen in Hoogland met 0-0 gelijk speelde, sprokkelde de afgelopen periode juist wel aardig wat punten. De laatste vijf duels leverden zeven punten op.
Hoogland-trainer Roy Versluis kan weer beschikken over Delano Essenboom. Bas Wobbes is nog geblesseerd.

In evenwicht

De opmars van Hercules werd afgelopen zondag ruw verstoord door Dongen. De Utrechtse nummer 7 van de ranglijst moet op bezoek bij nummer 13 HSC'21 de draad weer op zien te pakken. Dat wordt lastig genoeg: HSC'21 haalde uit de laatste vier thuisduels de maximale score van 12 punten.
Hercules speelde zes keer eerder uit tegen HSC'21. Dat leverde twee zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen op. Het doelsaldo is licht in Utrechts nadeel: 9-11.
Trainer René van der Kooij kan niet beschikken over linksachter Dirk Homoet. Hij is geblesseerd.
Beide derde divisieduels zijn zondag live te volgen op Radio M Utrecht in namen & Rugnummers. Bij EVV - Hoogland hoort u vanaf 14.00 uur Robert Claus. Arnold Schenk doet vanaf 14.30 uur verslag van HSC'21 - Hercules

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.