GVVV niet langs tiental Noordwijk: 'In onze situatie schiet je niks op met een punt'

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - GVVV is voor de zesde keer op rij ongeslagen gebleven in eigen huis. Voor de Veenendaalse tweede divisionist was er echter geen reden tot juichen, want tegen Noordwijk werd het 1-1, terwijl de bezoekers in de slosfase met tien speelde. Het gat tussen hekkensluiter GVVV en nummer 17 ASWH blijft daardoor vier punten.
Mark Kloostra over het gelijkspel van GVVV
GVVV, zonder de geblesseerde aanvoerder Taoufik Adnane en de geschorste Joshua Patrick, kreeg in een rommelige openingsfase de eerste mogelijkheid. De pegel van Tom Oostinjen werd echter gekeerd door doelman Lars Jansen, die vorige week tegen Spakenburg ook al uitblinker was. Na 18 minuten was het raak voor Noordwijk. Na een inschattingsfout van Joeri Potjes kon Emiel Wendt een voorzet van Nick van Staveren achter GVVV-doelman Jan van Willige koppen.
Vlak voor rust leek Noordwijk op 0-2 te komen, maar de treffer van Youri de Winter werd afgekeurd wegens buitenspel.

GVVV heerst na rust

Net na de thee had GVVV-spits Lars ten Tije pech toen zijn inzet via de rug van een Noordwijk-verdediger naast ging. Even later moest Dylan Rietveld namens Noordwijk een indraaiende hoekschop van Steven Theunissen van de doellijn halen.
GVVV was de veel betere ploeg en kwam in de 59e minuut verdiend op 1-1. De kopbal van Achraf Nejmi werd nog gekeerd, maar in de rebound schoot de middenvelder van de Veenendalers de 1-1 binnen. GVVV nam geen genoegen met een gelijkspel en was dichtbij de 2-1, maar een kopbal van Jordi Bitter werd gekeerd.
Na 80 minuten moest Noordwijk verder met tien man, toen invaller Lucas Coopmans geblesseerd raakte en de bezoekers niet meer mochten wisselen. Vlak voor tijd kwam GVVV goed weg toen Rob Overvliet over kopte. Maikel Epskamp en Jordi Bitter waren nog dichtbij de 2-1 voor GVVV, maar het bleef bij 1-1.

'Twee punten te weinig'

"Vooraf is 1-1 tegen de nummer 7 niet slecht, maar in onze situatie schiet je weinig op met een punt", zegt aanvoerder Joeri Potjes, die in de fout ging bij de 0-1. "Ik wil hem terugspelen op de keeper en raak hem verkeerd. Dat reken ik mijzelf aan."
Joeri Potjes schuldbewust over tegentreffer
Doelpuntenmaker Achraf Nejmi hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. "Op basis van de eerste helft moet je blij zijn dat je een punt pakt, maar als je ze na rust zo de wil op kunt leggen had er meer in gezeten."
Achraf Nejmi, dubbel gevoel
Dat Nejmi scoorde was op zich al bijzonder, want de Utrechter maakt zelden of nooit een doelpunt. Hij had er wel een verklaring voor. "Ik heb deze week nieuwe schoenen gekocht."
GVVV - Noordwijk 1-1
19' Emiel Wendt (0-1)
59' Achraf Nejmi (1-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.