IJsselmeervogels stunt met winst op Koninklijke HFC: 'Drie gestolen punten'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie voor een stuntje gezorgd door te winnen van nummer twee Koninklijke HFC. De Rooien waren op eigen veld met 1-0 de baas.
Verslaggever René van den Berg over de winst van IJsselmeervogels

Hak de matchwinner

In de eerste helft had Koninklijke HFC het betere van het spel. Vlak voor rust kwamen De Rooien dan ook goed weg. Het schot van HFC-er Danny Hols vloog hard via de paal in de handen van Vogels-doelman Jaimy Schaap.
Zeven minuten na rust ontplofte De Westmaat. Geheel tegen de verhoudingen in kwam IJsselmeervogels namelijk op voorsprong. Jerrel Hak kreeg de bal van doelman Schaap en zorgde met een van richting veranderd schot voor de 1-0.
De 1-0 van IJsselmeervogels
De Rooien kwamen tegen HFC nog een aantal keer goed weg maar het lukte de ploeg van trainer Gert Peter de Gunst om de voorsprong vast te houden.
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC © RTV Utrecht

Ranglijst

IJsselmeervogels klimt door de winst van de zestiende naar de vijftiende plek. Het verschil met hekkensluiter GVVV is gegroeid naar tien punten. Nummer zestien Kozakken Boys heeft één punt minder dan De Rooien.

Teamprestatie met veel geluk

Hak maakte bij zijn goal gebruik van zijn snelheid. "Dat is een van mijn krachten", aldus de doelpuntenmaker over de zege tegen de nummer twee van de ranglijst. "In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Dit is echt een teamprestatie. We weten onze kwaliteiten."
Jerrel Hak in gesprek met verslaggever René van den Berg
Trainer Gert Peter de Gunst noemde het drie gestolen punten. " We hebben eindelijk een keer het geluk aan onze kont hangen. Maar dat voelt wel een keer goed eigenlijk. In de rust zei ik ook tegen ze dat het ongelofelijk is dat het 0-0 stond. Maar ik zei ook dat we daardoor juist met 1-0 zouden gaaan winnen."
Gert Peter de Gunst in gesprek met verslaggever René van den Berg
"We hebben wel heel veel geluk gehad vandaag", geeft Hak toe die wel blij is met het drukke speelschema. "Ik vind het wel lekker om wedstrijden te spelen in plaats van te trainen."
IJsselmeervogels – Koninklijke HFC: 1-0

52' Jerrel Hak (1-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.