Michel Vorm aan de slag bij FC Utrecht

© FCU Photo
UTRECHT - Michel Vorm keert terug bij FC Utrecht. De voormalig keeper van onder meer FC Utrecht, Tottenham Hotspur en het Nederlands Elftal gaat per direct aan de slag als ondersteuner van de keepertrainers bij de ontwikkeling van de keepers van het eerste elftal en Jong FC Utrecht.
De in IJsselstein geboren Vorm doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en kwam vervolgens tot ruim 150 wedstrijden in de hoofdmacht van de Utrechtse FC. Hij verdedigde onder meer het doel in de memorabele Europese duels met Liverpool, Napoli, Steaua Boekarest en Celtic. Met Swansea City en Tottenham Hotspur speelde de goalie na zijn vertrek uit Utrecht in internationale topcompetities, zoals de Premier League, de Champions League en de Europa League. Vorm verdedigde vijftien keer het doel van Oranje en maakte deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal dat de finale bereikte tijdens het WK van 2010 en derde werd bij het wereldkampioenschap van 2014.
"Waar Michel na zijn vertrek bij FC Utrecht ook speelde, de band tussen hem en de club is altijd sterk gebleven. We hebben al jaren regelmatig contact en Michel stond er nu voor open om de komende periode zijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het keepersgilde van FC Utrecht", legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit op de website van FC Utrecht. "Hij gaat zich in een ondersteunende rol toespitsen op de ontwikkeling van de keepers en aan hen de ervaring overbrengen die hij heeft opgedaan in zijn carrière. Michel weet als geen ander wat er bij presteren op topniveau komt kijken en we zijn blij dat we vanaf nu kunnen beschikken over zijn kennis en kunde."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.