GVVV verlaat laatste plaats na eerste uitzege van het seizoen: 'Doet wat met moraal van de groep'

VEENENDAAL - GVVV is niet langer de hekkensluiter van de tweede divisie. De Veenendaalse ploeg heeft zaterdag met 0-3 gewonnen op bezoek bij Excelsior Maassluis en passeert daardoor ASWH, dat wel verloor, op de ranglijst.
Verslaggever Arnold Schenk over de winst van GVVV

Drie goals voor rust

Excelsior Maassluis had het betere van het spel in de beginfase, maar daar had Byron Burgering geen boodschap aan. De aanvaller van GVVV opende na twaalf minuten de score met een fraaie lob en verdubbelde na een half uur de score: 0-2. Opnieuw had Burgering een wippertje in huis.
GVVV en trainer Gery Vink konden hun geluk niet op toen Lars ten Teije, die ook nog een penalty gemist had, een paar minuten voor rust ook nog de 0-3 scoorde na een snelle uitbraak. Vlak daardoor waren de Veenendalers ontsnapt aan een tegentreffer, maar pogingen van Excelsior Maassluis werden gekeerd door de paal en keeper Jan van Willigen.
Excelsior Maassluis - GVVV
Excelsior Maassluis - GVVV © RTV Utrecht

Geen hekkensluiter meer

In de tweede helft kwam de overwinning van GVVV niet meer in gevaar. Het bleef 0-3 op Sportpark Dijkpolder en daardoor neemt 'Blauw' uit Veenendaal afstand van de laatste plaats in de tweede divisie.
Door de eerste uitzege van dit seizoen komt GVVV namelijk op 19 punten uit 23 wedstrijden, en omdat directe concurrent ASWH met liefst 5-0 verloor van De Treffers komt GVVV op doelsaldo boven de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. De Veenendalers staan nu zeventiende, een nacompetitieplaats.

Een en al blijdschap

"Als aanvaller sta je er om doelpunten te maken, dat lukte vandaag", aldus doelpuntenmaker Burgering na afloop. "In de eerste helft kwamen we nog goed weg. Het valt nu een paar keer goed onze kant op, dat is lekker."
Byron Burgering in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Bij rust had GVVV al de comfortabele voorsprong in handen. "Hier zijn we heel blij mee. Complimenten voor de aanvallers, heel scherp en heel alert", aldus trainer Gery Vink. "In de tweede helft speelden we heel naïef. We hebben geluk gehad dat zij niet scoorden want anders kregen zij weer hoop."
Wij worden stapje voor stapje beter
Gery Vink
De zege is voor GVVV de eerste uitoverwinning van het seizoen. "Dat is ook lekker. We zijn ook vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Dat doet ook wat met de moraal van de groep. Nu we niet meer laatste staan gaan we klimmen", besluit Burgering.
GVVV-trainer Gery Vink in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
Er staan nog elf wedstrijden op het programma voor GVVV. "We hebben nog een lange weg te gaan. Iedere wedstrijd is een finale maar wij worden stapje voor stapje beter", aldus Vink doelend op handhaving.
Excelsior Maassluis - GVVV (Tweede divisie)

12' Byron Burgering (0-1)
29' Byron Burgering (0-2)
42' Lars ten Teije (0-3)

Bijz.
22' Lars ten Teije (GVVV) mist penalty

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.