Slecht Spakenburg thuis onderuit tegen Jong Sparta: 'Laten elkaar vallen'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft voor de derde op rij niet weten te winnen in de tweede divisie. De Blauwen gingen op de eigen Westmaat met 0-3 onderuit tegen Jong Sparta Rotterdam.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van Spakenburg
In de eerste helft was het spel weinig bijzonder. Spakenburg had aan de bal niet de betere van het spel, maar kreeg wel de betere kansen op de eigen Westmaat. Daarvan wist het er geen te maken, en dus ging het met 0-0 rusten.

Drie tegentreffers

Na de pauze kon Spakenburg maar weinig creëren, in tegenstelling tot Jong Sparta. Marouane Afaker, volgend seizoen uitkomend voor IJsselmeervogels, wist met twee goals in vijf minuten de stand op 0-2 te brengen.
Vlak voor de openingstreffer kreeg Wimilio Vink nog een grote kans, maar hij miste en moest toezien hoe kort daarna Sparta wel wist te scoren. Spakenburg stond erbij en keek ernaar in de tweede helft, ook toen Pepijn Doesburg een kwartier voor tijd de 0-3 scoorde. Dat was ook de eindstand.
Door de nederlaag blijft Spakenburg in de middenmoot met 29 punten uit 22 duels.
Spakenburg - Jong Sparta
Spakenburg - Jong Sparta © RTV Utrecht

Futloos

Verslaggever Bert Kous constateerde dat Spakenburg futloos voor de dag kwam tegen Jong Sparta. "Vandaag leek dat wel zo. Maar tegen Katwijk konden we wel strijden", aldus Koos Werkman. "We speelden dramatisch aan de bal. Hoe we het laatste half uur spelen dat is echt heel dramatisch."
Een aantal spelers die gewoon niet omschakelden. Dat kan niet
Chris de Graaf
Trainer Chris de Graaf vond ook dat zijn ploeg geen goede wedstrijd speelde. "We laten elkaar keihard vallen. We spelen het hele seizoen uitstekend in de organisatie, in de tweede helft geef je het helemaal weg", aldus de oefenmeester.
Spakenburg-trainer Chris de Graaf in gesprek met verslaggever Bert Kous
In de laatste drie wedstrijden kreeg Spakenburg negen tegentreffers. "Het is duidelijk waar we weer de focus op moeten leggen. Maar aan de bal lijden we zoveel balverlies dat we uit counters zoveel weggeven", zegt De Graaf. "Verliezen kan gebeuren maar je mag elkaar niet laten vallen. Een aantal spelers die gewoon niet omschakelden. Dat kan niet."
"Het hele team laat het hoofd hangen nadat we met 1-0 achter kwamen. Dan ga je tegen elke ploeg veel goals tegen krijgen", zegt Werkman.
Door de mindere resultaten moet Spakenburg weer achterom kijken. "Jazeker. Je moet realistisch zijn. Er moeten weer heel gauw punten gehaald worden", besluit De Graaf.
Koos Werkman in gesprek met verslaggever Bert Kous
Spakenburg - Jong Sparta (Tweede divisie)

55' Marouane Afaker (0-1)
59' Marouane Afaker (0-2)
77' Pepijn Doesburg (0-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.