Kruys schrikt van verval FC Utrecht: 'Je kan niet zo uit elkaar vallen als team'

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Rick Kruys is zaterdag van het verval van zijn ploeg geschrokken. De Utrechters speelden met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard terwijl het voor rust heer en meester was in Stadion Galgenwaard.
Laatste twintig minuten waren we echt heel zwak
Rick Kruys
Vooral in de eerste helft had FC Utrecht grote kansen. "Maar ook na rust. Je moet de 2-0 maken en dan speel je een gewonnen wedstrijd. Dat lieten wij na. Daarna vielen we ver terug en daar ben ik wel van geschrokken", zegt hoofdtrainer Rick Kruys.
Rick Kruys in gesprek met verslaggever René van den Berg
"We moeten eraan werken om mentaal sterk te zijn. Je kan niet zo uit elkaar vallen als team. De laatste twintig minuten waren we echt heel zwak", aldus de oefenmeester. "Ik ben ervan geschrokken hoe we reageren als team als we de wedstrijd niet helemaal naar ons toetrekken. Dat was niet goed genoeg."

Onbegrijpelijk

Ook Van der Maarel zag dat de score al veel eerder uitgebreid had moeten worden. "Ik vind het onbegrijpelijk dat dit ons overkomt. Als we snel de tweede treffer maken dan wordt het hier 5-0, 6-0. Dan hebben we het nergens over. Dat stukje heeft met vertrouwen en vorm te maken."
Mark van der Maarel in gesprek met verslaggever René van den Berg
"Wat er in de tweede helft gebeurt is ongelofelijk. Dat is heel heel heel slecht", voegt Van der Maarel eraan toe. "Ik hoop dat mensen het ook zien hoe we voor rust spelen. De tweede helft was k*t. Deze komt ook hard aan bij ons. We moeten bij elkaar blijven de puntjes op de i zetten. Dan gaan we nog een mooi seizoen tegemoet, daar geloof ik echt in"
Van der Maarel leek vlak voor tijd de 2-1 te maken. De treffer werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege hands. "Ik had al wel een vermoeden op basis van hun reactie. Willem zei nog absoluut niet maar dit zat nog helemaal in het moment", aldus Van der Maarel.
Ik ben hier altijd blij maar op dit moment gaat het niet zoals ik zou willen
Bart Ramselaar

Ramselaar speelt niet op favoriete positie

Bart Ramselaar kwam tegen Fortuna meer tot zijn recht dan tegen RKC. De Amersfoorter speelde opnieuw vanaf de linkerflank. "Dit was zeker een betere wedstrijd dan vorige week. Toen was ik zoekende. Ik ben heel veel met mijzelf bezig geweest in de training qua positie kiezen."
"Hmm ja. Ik hou van de club. Ik ben hier altijd blij maar op dit moment gaat het niet zoals ik zou willen", zegt Ramselaar. "Ik sta niet op de plek waar ik wil staan. Ik neem er genoegen mee en wil vanaf daar belangrijk zijn. Op dit moment is het plezier minder, ook bij het hele team."
"Vandaag kon ik het op mijn manier invullen. Ik had zeker in de eerste helft veel plezier. In de tweede helft was het gewoon slecht en dat rekenen we onszelf zeker aan", aldus Ramselaar.
Bart Ramselaar in gesprek met verslaggever René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.