Hercules zet goede flow voort met benauwde zege: 'Moet tandje bij'

UTRECHT - Hercules heeft de goede flow doorgetrokken in de derde divisie. Op bezoek bij het laag geklasseerde EVV wisten de Utrechters met 2-3 te winnen.
René van der Kooij, trainer Hercules
René van der Kooij, trainer Hercules © Orange Pictures
Hercules opende in de achttiende minuut de score via Luciandro Andeloe, die vorige week zijn basisdebuut maakte. Hij stak razendsnel de helft van EVV over en rondde af. Een paar minuten later verdubbelde Lars Vermeulen de voorsprong na een mooie combinatie.
Kort voor rust tekende EVV voor de aansluitingstreffer. Steff van Rooijen maakte een overtreding binnen de zestien, die werd bestraft met een penalty. Bjorn Stassen faalde niet. Het was nog niet gedaan met de goals in de eerste helft. Clubtopscorer Tyrone Fonville bracht de marge weer op twee met zijn achttiende doelpunt. Tegenover dit aantal goals scoorde het hele team van EVV pas 22 keer.
Op het eind van de tweede helft bracht EVV weer de spanning terug met de 2-3 via Juul Respen. De ploeg uit Echt was nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Pepijn Vonk hield Hercules op de been. Hercules kreeg kans om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef bij drie treffers. Het was de vijfde uitzege op rij voor het team van René van der Kooij.
Doelman Pepijn Vonk over onder meer zijn belangrijke rol bij Hercules tegen EVV

Ranglijst

Hercules blijft vierde met 42 punten uit 24 wedstrijden. De ploeg uit Utrecht zag het gat kleiner worden met de drie ploegen boven Hercules. OFC en Groene Ster verloren en koploper Gemert speelde gelijk.

Wereldredding

Na afloop had Van der Kooij niet direct oog voor het puntverlies van concurrenten. Hij baalde vooral van het spel van zijn Hercules tegen EVV. "Het was een van onze minste wedstrijden. Ik heb wel genoten van de drie goals, maar toen dicteerden we ook niet. Tegen deze tegenstander moesten we er meer maken en op het eind hadden we zelfs nog een beetje geluk."
We moeten beseffen dat we er een tandje bij moeten doen
René van der Kooij, trainer Hercules
Vonk had een belangrijke rol in de zege van Hercules met een redding op het eind. "Ik hoorde dat in de radioshow Namen en Rugnummers werd gezegd dat het een wereldredding was, maar dat vond ik een beetje overdreven. Het is fijn dat we drie punten binnenhalen, want onze tweede helft was dramatisch."
Van der Kooij had al een slecht gevoel bij de warming-up. "Het was heel gelaten. We moeten beseffen dat we er een tandje bij moeten doen. Dit is een goede wake-up call."
Hercules-trainer René van der Kooij was ondanks de winst niet erg te spreken over het spel van zijn ploeg
EVV - Hercules 2-3:

18' Luciandro Andeloe 0-1
20' Lars Vermeulen 0-2
43' Bjorn Stassen 1-2
45+1' Tyrone Fonville 1-3
76' Juul Respen 2-3

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.