Van Gaal kreeg nul op rekest, FC Utrecht laat Fraser niet naar WK gaan

© ANP
UTRECHT - Bondscoach Louis van Gaal heeft Frans van Seumeren, de clubeigenaar van FC Utrecht, vergeefs gevraagd of assistent Henk Fraser mee zou mogen naar het WK in Qatar. Dat zei de bondscoach gisteravond bij de première van de documentaire die over zijn leven gemaakt is.
Van Seumeren was volgens Van Gaal onvermurwbaar en niet over te halen. "Hij heeft natuurlijk het recht om dat te doen", zei Van Gaal. "Maar ik vind het wel jammer. De ervaring die Fraser krijgt van zo'n WK is voor Henk van heel wat waarde, ook voor zijn ontwikkeling als trainer."
Fraser maakt na dit seizoen de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Utrecht. Van de Rotterdamse club kreeg hij wel toestemming om tijdens interlandperiodes de club tijdelijk te verlaten voor het assistent-bondscoachschap bij Oranje.
"We zijn gezamenlijk van mening dat de job als hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist", zei technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht gisteren al. "Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.