DOVO verliest kraker en zakt naar laatste plaats: 'Mokerslag'

VEENENDAAL - DOVO zit dieper in de degradatiezorgen in de derde divisie A. De Veenendalers gingen in de kraker in eigen huis tegen VVOG met 1-2 onderuit.
DOVO-trainer Florian Wolf
DOVO-trainer Florian Wolf © Orange Pictures
Verslaggever Menno Schilder vat DOVO - VVOG samen
DOVO kwam vroeg op achterstand. Voormalig GVVV-speler Jeremy de Graaf maakte zijn negentiende doelpunt.
Het venijn zat in de slotfase. In de tachtigste minuut viel de gelijkmaker uit een penalty van Oktay Öztürk. Enkele minuten later kwam VVOG weer op voorsprong via invaller Dean van Ooijen. De ploeg van trainer Florian Wolf wist, ondanks tien minuten (!) extra tijd, niet nogmaals terug te komen.
DOVO-speler Nick de Bondt: 'Het verlies is een enorme mokerslag'

Ranglijst

DOVO is door het verlies en de winst van Goes naar de laatste plaats gezakt. Ze hebben twintig punten uit 26 wedstrijden. Het gat met de veilige veertiende plek is negen punten. De onderste twee ploegen degraderen na 34 duels naar de hoofdklasse. De nummers vijftien en zestien spelen promotie/degradatiewedstrijden.
De 1-2 is tekenend voor dit seizoen waarin het net niet is
Nick de Bondt, speler DOVO

Minder geloof

De 1-2 van VVOG voelde als een mokerslag zegt DOVO-speler Nick de Bondt. "Die goal deed mentaal wat met hen, terwijl ze fysiek aan hun einde waren. Dan moet je doordrukken. Bij de 1-2 moest de bal weg gewerkt worden, maar dat doen we niet. Via de paal gaat die er knullig in. Dat is tekenend voor dit seizoen waarin het net niet is."
Er staan nog acht wedstrijden op het programma voor DOVO. "De play-offs halen zal moeilijk worden. Het geloof zal met de week minder zijn gezien de afstand tot de nummer vijftien, zestien", vertelt DOVO-trainer Florian Wolf.
DOVO-trainer Florian Wolf: 'Het geloof zal elke week minder worden'
DOVO - VVOG:

4'Jeremy de Graaf (0-1)
80' Oktay Öztürk (1-1, pen.)
87' Dean van Ooijen (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.