Derde divisie: pikante topper in Nijkerk, DOVO lijkt niet meer te redden

© Orange Pictures
WOERDEN - In de derde divisie speelt Sportlust'46 zaterdag de topper tegen Sparta Nijkerk. De Woerdenaren moeten winnen om nog een kleine kans op de titel te houden. DOVO stevent af op degradatie naar de hoofdklasse. De Veenendalers maken zaterdag de verre reis naar Hoek, in Zeeuws Vlaanderen.
De strijd tussen Sparta Nijkerk en Sportlust'46 is meer dan pikant. De Nijkerkers, nummer twee in de derde divisie, kochten eerder dit voorjaar het doorlopende contract van Sportlust-topscorer Mark van der Weijden af. De spits treft zaterdag dus zijn aanstaande club, die eerder dit seizoen in Woerden met 2-0 won van Sportlust.
Gelukkig kunnen de supporters uit Woerden die niet naar Nijkerk af kunnen reizen Radio M Utrecht aanzetten
.
Op de psychologische oorlogsvoering compleet te maken kreeg Sportlust van de club uit Nijkerk geen toestemming het duel via een live stream op internet aan de eigen fans aan te bieden. Sparta vreesde inkomstenderving. Gelukkig kunnen de supporters uit Woerden die niet naar Nijkerk af kunnen reizen Radio M Utrecht aanzetten: Namen & Rugnummers verzorgt live flitsen van de topper tussen de nummers twee en drie.
In de strijd om het kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de tweede divisie is winst geboden voor beide clubs, die de laatste weken wisselvallig presteren. Daardoor is FC Lisse nu de koploper, één punt voor Sparta, en vijf voor Sportlust, dat nog altijd niet kan beschikken over Thomas Heideman, Floris Mulder en Mitch van der Veer.

Op wegv naar de hoofdklasse

Na vier seizoenen, waarvan er twee voortijdig werden afgebroken, dreigt er een einde te komen aan het verblijf van DOVO in de derde divisie. De Veenendalers hebben al twaalf duels op rij niet gewonnen en staan met nog acht duels te gaan laatste. De achterstand op nummer 16 VVSB, dat op een p/d-plek staat, is zeven punten.
DOVO moet uit een heel diep dal klimmen, en die klauterpartij moet dan beginnen in Hoek. Die ploeg kende een chaotisch seizoen, met veel trainerswisselingen. Sinds de komst van voormalig Belgisch international Lorenzo Staelens lijkt het lek boven. Van de laatste 14 duels werd er maar één verloren en de Zeeuwen staan inmiddels keurig vijfde. In Veenendaal won Hoek eerder dit seizoen met 3-1.
Dat is is één van de in totaal twaalf zeges die Hoek in 28 duels boekte op DOVO. De Veenendalers wonnen tien keer. Naast de langdurig geblesseerde broers Westerlaken ontbreken ook Rodny Hofman, Quincy Arends en Lion Kalentjev in de selectie van trainer Florian Wolf.
Namen & Rugnummers doet zaterdag vanaf 15.00 uur live verslag van Sparta Nijkerk-Sportlust'46. In Nijkerk is Mark Kloostra de verslaggever.
Van Hoek-DOVO krijgt u van ons regelmatig de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.