FC Utrecht-trainer Kruys moet puzzelen tegen Feyenoord: 'Verschillende scenario's'

Utrecht - Bij FC Utrecht ontbreken er zondag tegen Feyenoord vijf spelers waarvan er twee nog twijfelgevallen zijn. Hoofdtrainer Rick Kruys moet dus puzzelen in zijn opstelling tegen de huidige nummer drie van Nederland.
Feyenoord - FC Utrecht begint zondag om half drie en is live te volgen in Namen en Rugnummers op 93.1 FM.
Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 3-1 de baas over Feyenoord. "Dat was één van de betere wedstrijden", zegt Kruys. "In die wedstrijd scoorden we op de juiste momenten en er zat een bepaalde overlevingsdrang in die wedstrijd."

Afwezigen

Kruys kan sowieso niet beschikken over Mimoun Mahi, Henk Veerman en Mark van der Maarel. Hidde ter Avest en Bart Ramselaar zijn nog twijfelgevallen. "Ik ben over het grote gedeelte uit wat ik wil gaan doen. We hebben op bepaalde scenario's gespeeld. We gaan een plan van aanpak maken."
"We gaan de training bespreken en dan moeten we er een klap op geven. Dat is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van Bart Ramselaar en Hidde ter Avest", aldus de oefenmeester.
FC Utrecht ging in de eredivisie al 51 keer op bezoek bij Feyenoord. Daarvan wisten de Utrechters slechts vier edities te winnen. Feyenoord hield 33 keer de punten in eigen huis.
In Een Berg Sport blikte analist Gert Kruys ook vooruit op het duel. "Ze hebben een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Sinisterra lijkt tegen FC Utrecht wel altijd aan de basis staan van een goal", aldus de voormalig voetballer.
"FC Utrecht moet verdedigend goed staan", zegt Kruys. Daarentegen staat dat het aanvallender beter moet. "De laatste twee wedstrijden hebben ze verzuimd om zes punten te pakken. Met al die kansen hadden die wedstrijden al voor de rust op slot moeten worden gegooid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.