Michel Vorm geniet van nieuwe rol bij FC Utrecht: 'Ervaringen delen'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-keeper Michel Vorm staat sinds begin deze maand weer onder contract bij de club waar het voor hem allemaal begon. De oud-doelman uit Nieuwegein ondersteund de keeperstrainers en in die rol heeft hij het hartstikke naar zijn zin.
Met het voetbal is het allemaal begonnen
Michel Vorm
"Het is hartstikke leuk", zegt Vorm. "Ik ben benaderd door Rick Kruys om het keepersgilde te ondersteunen. Ik ken hem goed en lang. Hij weet dat ik heel eerlijk tegen hem kan zijn, recht door zee. Ook mijn ervaringen die ik met verschillende managers in Engeland heb gehad kan ik delen met Rick."
De voormalig keeper richt niet al zijn pijlen op het voetbal. Hij timmert ook aan de weg als ondernemer. Zo is hij onder meer betrokken bij een kapperszaak in Utrecht. "Er zijn mogelijkheden om dingen te proberen. Dat je niet ergens vast aan zit. Dat is volgens mij de beste manier om dingen te leren", zegt Vorm.
Nu hij weer op het veld staat geniet hij. "Ook toen ik vorig jaar zes weken interim-keeperstrainer was bij Tottenham. Het voetbal is waar het allemaal mee is begonnen."

Voorbeeld voor De Keijzer

De huidige eerste doelman Fabian de Keijzer weet wat hij aan Vorm heeft. "Hij geeft kleine tips. Stefan Postma (keeperstrainer, red) geeft de keeperstraining. Hij deelt zijn ervaringen. Daar leer je ontzettend veel van" zegt de sluitpost.
Vorm is ook een voorbeeld voor De Keijzer. "Hij is hier vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste. Daarna naar de Premier League en ook op een WK gespeeld. Hij heeft een bak aan ervaring. Die weg zou ik ook wel willen, daar ga ik voor."
FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer over de samenwerking met Michel Vorm en het duel met Feyenoord-uit

Oude bekenden bij FC Utrecht

Bij FC Utrecht is Vorm een hoop oude bekenden tegengekomen. Zo speelde hij samen met technisch directeur Jordy Zuidam, hoofdtrainer Rick Kruys, assistent-trainer Sander Keller, assistent-trainer Michael Silberbauer en hoofdscout Alje Schut.
De vraag is of dat niet een valkuil is. "Dat ligt eraan. Bij Ajax lopen ook een hoop bekenden. De laatste jaren heeft FC Utrecht stappen gemaakt. Ik kan mij nog herrineren dat ik als klein jochie op de tribune naar degradatievoetbal keek. De laatste jaren presteren ze stabiel in de play-offs Maar waar wil je uiteindelijk naar toe?"
Vorm is in ieder geval nog betrokken bij FC Utrecht tot het einde van het huidige seizoen. Daarna gaan de oud-keeper en de club kijken of ze langer met elkaar door willen.
Michel Vorm in Een Berg Sport over zijn huidige rol bij FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.