Sportlust'46 wint kraker tegen Sparta Nijkerk: 'Een goede volwassen wedstrijd'

WOERDEN - Sportlust'46 heeft in de titelstrijd van de derde divisie A een belangrijke zege geboekt op bezoek bij concurrent Sparta Nijkerk. De ploeg van trainer Patrick Loenen stapte met een 0-1 zege van het veld.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van Sportlust'46
Beide ploegen leken het hele duel bang om te verliezen. Er werd van beide kanten weinig risico genomen. Toch viel er nog een doelpunt. In de 81e minuut sloeg Sportlust'46 toe via Zakaria Issarti. De aanvaller schoot de 0-1 eindstand op het scorebord.
Sparta Nijkerk - Sportlust'46
Sparta Nijkerk - Sportlust'46 © RTV Utrecht

Ranglijst

Sportlust blijft derde maar het gat met nummer twee Sparta Nijkerk is verkleind tot één punt. Koploper FC Lisse heeft vijf punten meer dan de ploeg uit Woerden.
We waren vandaag heel geduldig en we voelden dat het moment zou komen
Zakaria Issarti

Terechte winnaar

Bij Sportlust waren ze uiteraard blij met de zege. "Thuis verliezen we van ze met 0-2 en dat was geflatteerd. Vandaag zijn we er niet ingetrapt. Zij krijgen uiteindelijk de deksel op de neus. We winnen vandaag dik en dik verdiend", aldus trainer Loenen na afloop. "We waren comfortabeler aan de bal."
Trainer Patrick Loenen in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"Ik ben best kritisch geweest de laatste tijd omdat ik vind dat we wedstrijden vaak onnodig hebben weggegeven. Maar vandaag hebben we hartstikke volwassen gespeeld. Als het 0-0 was geworden was ik nog steeds trots geweest", zegt Loenen.
De matchwinner was Zakaria Issarti. "Het was een hele belangrijke goal", aldus de aanvaller. "De bal stuiterde net op waardoor de keeper hem verkeerd inschat. Er zat wel een beetje mazzel bij. Maar hij zat en dat is het belangrijkste", aldus de doelpuntenmaker.
Zakaria Issarti in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"Deze wedstrijd moesten we winnen, heel simpel. We waren vandaag heel geduldig en we voelden dat het moment zou komen. Dat hebben we heel goed gedaan", zegt Issarti. "Achterin waren we ook heel sterk en volwassen. Al met al was het een hele goede volwassen wedstrijd."
Sparta Nijkerk – Sportlust'46: 0-1

81' Zakaria Issarti (0-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.