Titelstrijd promotieklasse: Schaerweijde en Voordaan doen weer goede zaken

© Orange Pictures
ZEIST - De hockeyers van Schaerweijde en Voordaan hebben weer goede zaken gedaan in de titelstrijd in de promotieklasse. De koploper uit Zeist won met 2-7 bij nummer tien HBS en de ploeg uit Groenekan versloeg het laag geklasseerde Qui Vive met 2-3 in Uithoorn.
Waar Casper Berkman en Casper Horn de hoofdrol met doelpunten opeisten bij Schaerweijde in de vorige wedstrijd, waren Jelle Westendorp en Jelle Phijffer de smaakmakers tegen HBS met goals. Jelle Westendorp opende de score. Kort daarna viel de 1-1. Vervolgens liep Schaerweijde uit en kwam de zege niet meer in gevaar. Jelle Westendorp maakte er vier, Jelle Phijffer twee en Jur van der Have één.

Voordaan laat Qui Vive terugkomen

Voordaan kwam tegen Qui Vive op een 0-3 voorsprong via Erik Hemesath, Adriaan Stolk en Thur Stadelmaier. Qui Vive maakte het nog spannend met twee treffers van Thijs jr. Kees en Kyle Gladwin, maar dichterbij wist de thuisploeg niet te komen.

Ranglijst

Schaerweijde blijft koploper met 47 punten uit zeventien wedstrijden. Nummer twee Voordaan heeft twee punten minder en speelde een duel meer. Hdm won ook en kan de bovenste twee teams nog redelijk volgen. Het verschil met Voordaan is vijf punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.