Degradatiekandidaat GVVV boekt belangrijke zege bij Rijnsburgse Boys: 'Zeer verdiend'

Veenendaal - In de strijd tegen degradatie heeft GVVV goede zaken gedaan. Concurrent ASWH verloor terwijl de Veenendalers zelf met 1-4 wisten te winnen bij Rijnsburgse Boys.

Goede start

GVVV begon in Rijnsburg goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut lag de bal namelijk al in het doel van de thuisploeg. Jordi Bitter kon na een diepe bal van Justin Spies de 0-1 binnen werken.
In de 25e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Byron Burgering pakte de bal af van een verdediger van Rijnsburgse Boys en ging op het doel af. Eén op één met doelman Zonneveld wist hij de bal binnen te schieten. Zeven minuten later was het verschil weer één treffer. Jeroen Spruijt maakte namens de thuisploeg de 1-2.
Acht minuten na rust was het opnieuw GVVV dat wist toe te slaan. Adham El Idrissi maakte een goede actie en schoot vervolgens de 1-3 binnen. Met nog twaalf minuten op de klok besliste GVVV definitief de wedstrijd. Na een solo vanaf de middenlijn schoot Bitter de 1-4 binnen.
In de tweede helft speelden we ze soms van de mat
GVVV-trainer Gery Vink

Ranglijst

GVVV blijft de nummer zeventien van de tweede divisie. De Veenendalers hebben wel afstand genomen van hekkensluiter ASWH. Die ploeg verloor zaterdag van Excelsior Maassluis. GVVV staat op 21 punten, ASWH heeft er negentien. Alleen de hekkensluiter degradeert direct.

Zeer goed GVVV

"Het was zeer verdiend vandaag", zei GVVV-trainer Gery Vink na de wedstrijd. "Iedereen heeft goed uitgevoerd waar we al maanden aan werken: functionaliteit, winnen en spelplezier. Die ingrediënten heb ik vandaag gezien."
GVVV creëerde een hoop kansen waardoor verslaggever Arnold Schenk zei dat het niet raar was geweest als de Veenendalers er acht hadden gemaakt. "Vandaag heb ik een heel goed GVVV gezien", aldus oefenmeester Vink. "Winnen is het beste medicijn om vertrouwen te krijgen. In de tweede helft speelden we ze soms voetbaltechnisch gezien helemaal van de mat."
"Als je naar ons kijkt vandaag dan is het bizar waar we op de ranglijst staan", sprak doelpuntenmaker Adham El Idrissi. "Het was een mooie goal. Ik zag de keeper uitkomen en ik dacht hij moet er overheen. Eigenlijk is het een wereldgoal."
GVVV heeft nog zes duels op het programma staan waarin het degradatie wil voorkomen. "We spelen de afgelopen wedstrijden goed voetbal. Dit moeten we doorzetten."
Rijnsburgse Boys - GVVV: 1-4

2' Jordi Bitter (0-1)
25' Byron Burgering (0-2)
32' Jeroen Spruijt (1-2)
53' Adham el Idrissi (1-3)
78' Jordi Bitter (1-4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.